[Žinios trumpai] Rusijos kaimas prie Ukrainos sienos dreba iš baimės: reikalauja iš Putino atsakomosios ugnies ir „apsaugos“  ()

Netoli sienos su Ukraina esančio Rusijos kaimo gyventojai paskelbė peticiją, ragindami prezidentą Vladimirą Putiną užtikrinti geresnę apsaugą nuo išaugusių tarpvalstybinių išpuolių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-26 [Žinios trumpai] Rusijos kaimas prie Ukrainos sienos dreba iš baimės: reikalauja iš Putino atsakomosios ugnies ir „apsaugos“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie 2 kilometrus nuo Ukrainos sienos esantis Kursko srities Tjotkino kaimas, kuriame gyvena apie 3200 gyventojų, ne kartą buvo apšaudytas, teigiama anksčiau šią savaitę socialinio tinklo „Vkontakte“ bendruomenės naujienų puslapyje paskelbtoje peticijoje.

„Pastaruoju metu gyvenome nuolatinėje baimėje“, – rašoma peticijoje. „Kodėl Tjotkinas buvo apšaudytas 45 minutes gegužės 19 d. be jokios atsakomosios ugnies iš Rusijos pusės? Kodėl apie 100 sviedinių nukrito ant civilių namų ir gamyklų?“

„Prašome sustiprinti savo sienų apsaugą, sukurti kažkokią buferinę zoną Ukrainos teritorijoje, kad mūsų nepasiektų sviediniai ir galėtume saugiai gyventi, dirbti ir miegoti naktimis“, – rašoma Tjotkino peticijoje.

Išpuolių Rusijos teritorijoje neva padaugėjo po to, kai Maskvos pajėgos atsitraukė iš Šiaurės Ukrainos po nutraukto bandymo užgrobti Kyjivą ir sėkmingų Ukrainos kontratakų netoli šiaurės rytinio Charkivo miesto.

Trečiadienį Belgorodo srities Žuravlevkos kaime buvo pranešta apie naujausią apšaudymą Rusijos pasienio zonoje, per kurią buvo sunkiai sužeistas vietos gyventojas.

Praėjusią savaitę per apšaudymą žuvo sunkvežimio vairuotojas, pristatęs prekes į Tjotkino spirito varyklą. Tai buvo antra civilio žūtis Rusijoje nuo invazijos pradžios. Incidentas buvo trečiasis išpuolis prieš Tjotkiną per 48 valandas.

 

Remiantis peticija ir informacija, kuria vietos gyventojai dalijasi internete, kovų Ukrainoje pasekmės rimtai sutrikdė vietinių gyvenimą.

Ukraina atmetė kaltinimus už neva įvykdytus išpuolius Rusijos teritorijoje. Ukrainos Sumų regiono, esančio anapus Tjotkino sienos, gubernatorius Dmitrijus Živytskis sakė, kad Ukrainos miestai ir kaimai išliko nuolat apšaudomi iš Rusijos sienos pusės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()