[Žinios trumpai] Slaptame JAV žvalgybos žemėlapyje buvo parodyta Ukrainos blokada (Foto)  ()

Žurnalistai tvirtina, kad iš JAV vadovybės gavo slaptą žemėlapį, kuriame matyti, kad rusai šiauriniame Juodosios jūros trečdalyje įvedė „veiksmingą blokadą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos invazija į Ukrainą iš esmės sustabdė visą jūrų prekybą. JAV žvalgybos žemėlapis, kuris dar neseniai buvo įslaptintas, parodė, kad svarbūs Ukrainos jūrų uostai yra atskirti nuo pasaulinės rinkos, o tai sukėlė pasaulinę maisto krizę.

Apie tai praneša CNN.

Vienas JAV pareigūnas, pageidavęs likti anonimu, pasidalino slaptu žemėlapiu.

Jame pavaizduotas Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų bandymas blokuoti šiaurės rytinę jūros dalį.

Išanalizuotas ir į Ukrainos uostus įplaukiančių ir išplaukiančių laivų tankumas. Parodyta, kad iš esmės komercinis eismas iš Juodosios ir Azovo jūrų uostų, prasidėjus invazijai, sustojo.

„Rusijos veiksmų poveikio nereikėtų nuvertinti, nes Ukrainos jūrų eksportas yra gyvybiškai svarbus pasauliniam aprūpinimui maistu“, – sakė JAV pareigūnas, remdamasis analitikų skaičiavimais.

 

Ukrainos grūdai sudaro apie 10 % viso pasaulio eksporto, didžioji dalis grūdų iš Ukrainos gabenama jūra.

JAV valstybės departamento duomenimis, prieš masinę Rusijos invaziją Ukraina buvo ketvirta pagal dydį kukurūzų ir penkta pagal dydį kviečių eksportuotoja.

Pusė Ukrainos grūdų kasmet buvo superkama JT Pasaulio maisto programai, kuri užtikrina pasaulinį aprūpinimą maistu. JT vadovybė perspėjo dėl galimų baisių pasekmių, jei Ukrainos uostai liks užblokuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: