[Žinios trumpai] „Mes atsisakome eiti į skerdynes“: daugiau nei 200 „DLR“ kovotojų surengė maištą (Video)  ()

Okupantai iš „DLR“ pareiškė, kad neis ginti „svetimos respublikos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vadinamosios „DLR“ kovotojai surengė maištą ir atsisakė kovoti už „LLR“, nes tai yra „užsienio respublika“.

Tai pranešė žurnalistas Denisas Kazanskis.

„DLR“ kovotojai įrašė vaizdo žinutę, kurioje argumentavo savo poziciją. Maišto vadas save ir kitus kovotojus vadina „107-ojo pėstininkų pulko karininkais“. Pasak jo, 1-oji, 2-oji ir 4-oji pulko kuopos (204 žmonės) atsisako vykdyti vyresniųjų pareigūnų įsakymą ir vykti į „LLR“.

„Mes atsisakome vykti į skerdynes „LLR“ – visiškai kitą respubliką. Prieš mus buvo atlikta daug neteisėtų veiksmų. Buvome pašaukti neteisėtai, pažeidžiant įsakymą. Iškvietimo metu mums nebuvo atlikta medicininė apžiūra. Buvome ne kartą apgauti ir apgaulės būdu buvo bandyta išvežti mus į „LLR“ teritoriją, kur, nepatvirtintais duomenimis, jau esame tam tikrų „kazokų“ dalis, savo noru įstojome į „LLR“ ginkluotųjų pajėgųgretas“, – sako kovotojas.

 

Maišto vadas sakė, kad jie buvo perkelti į Mariupolį jo „išvadavimui“, o dabar juos nori paversti patrankų mėsa „LLR". Jie to atsisako. Kovotojai susirinko skųstis dėl vyresniųjų pareigūnų įsakymų į „karinę prokuratūrą“.

Kaip pranešė UNIAN, laikinai užimtuose Rovenkuose Luhansko srityje „mobilizuotųjų“ žmonos nuvyko į spontanišką mitingą ir pasakė, kad jų vyrai buvo palikti mūšio lauke. Jos reikalavo susitikimo su „LLR“ lyderiu Leonidu Pasečniku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(60)
(1)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: