[Žinios trumpai] Paviešinti Rusijos kareivių prisipažinimai: „Esu visiškai kaltas dėl nusikaltimų, kuriais esu kaltinamas. Mes apšaudėme Ukrainą iš Rusijos“  ()

Kijevas, gegužės 26 d. - Du suimti Rusijos kariai ketvirtadienį prisipažino kaltais dėl vieno Rytų Ukrainos miesto apšaudymo antrajame karo nusikaltimų procese.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vidurio Ukrainos Kotelevsko apygardos teisme vykusiame procese valstybės kaltintojai prašė Aleksandrą Bobikiną ir Aleksandrą Ivanovą įkalinti 12 metų už karo įstatymų pažeidimą.

Gynybos advokatas prašė sušvelninti bausmę, teigdamas, kad abu kariai vykdė įsakymus ir atvirai gailėjosi.

A. Bobikinas ir A. Ivanovas, stovėję sustiprinto stiklo ložėje, prisipažino priklausę artilerijos daliniui, kuris iš Rusijos Belgorodo srities apšaudė taikinius Charkovo srityje. Per apšaudymą buvo sunaikinta švietimo įstaiga Derhačio mieste, sakė prokurorai.

Kariškiai, apibūdinami kaip artilerijos vairuotojas ir kulkosvaidininkas, buvo suimti kirtę sieną ir tęsę apšaudymą, teigė generalinė prokuratūra.

„Esu visiškai kaltas dėl nusikaltimų, kuriais esu kaltinamas. Mes apšaudėme Ukrainą iš Rusijos“, - sakė A. Bobikinas teisme per teismo posėdį, kuris buvo transliuojamas tiesiogiai.

Prašydamas neskirti jam maksimalios laisvės atėmimo bausmės, Ivanovas sakė: „Aš atgailauju ir prašau sušvelninti bausmę“.

 

Teismo posėdis truko mažiau nei valandą. Nuosprendį tikimasi paskelbti gegužės 31 dieną.

Pirmadienį Ukrainos teismas nuteisė Rusijos karį kalėti iki gyvos galvos už neginkluoto civilio nužudymą. Rusija pareiškė, kad neturi jokios informacijos apie teismo procesą ir kad diplomatinės misijos Ukrainoje nebuvimas riboja jos galimybes suteikti pagalbą.

Tikimasi, kad tokių teismo procesų tiek Ukrainoje, tiek Rusijoje, kuri neigia taikiusis į civilius gyventojus ar dalyvavusi karo nusikaltimuose, bus daug daugiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()