[Žinios trumpai] Kadyrovas gavo užduotį slapta surinkti patrankų mėsą: paviešinti faktai kas vyksta Čečėnijoje  ()

Čečėnijos žmogaus teisių asociacija VAYFOND skelbia, kad šalyje grobiami vyrai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnija yra Rusijos Federacijos respublika, kuri tokia tapo po dviejų karų. Dabar ją valdo Putinui be galo ištikimas ir nepaprastai turtingas Ramzanas Kadyrovas, kuris visą laiką stengiasi demonstratyviai parodyti, kad yra įsitraukęs į invaziją į Ukrainą. Tačiau dideli rusų pajėgų patiriami nuostoliai ir mažos kompensacijos žuvusių karių artimiesiems didelės motyvacijos keliauti į Ukrainą nesukuria.

Žmogaus teisių stebėtojai Čečėnijoje pastebi, kad vyrai grobiami ir verčiami pasirašyti kontraktus, kad galėtų būti siunčiami į Ukrainą kaip savanoriai. Jiems grasinama slaptais kalėjimais.

„Jie ir jų šeimos yra bauginamos, jie verčiami pasirašyti dokumentus. Net jei jie kategoriškai nenori vykti į karą, jie yra priverčiami. Negana to, dokumentuose numatytos mažos kompensacijos sužeidimo ar mirties atveju - ne tokios, kokias nurodo propaganda“, tiegiama pranešime.

Žurnalistų šaltinis teigia, kad asmeniškai pažįsta žmonių, kurie su tuo susidūrė. Kai kurie negalėdami išvengti tokios lemties ieško būdų pereiti į Ukrainos pusę - ten čečėnai kovoja Šeicho Mansuro batalione.

 

Situacija tokia prasta, kad dalis į Ukrainą mirti siunčiamų čečėnų yra neįgalūs. Kiti yra visiškai neparuošti ir nėra niekaip susiję su valstybinėmis institucijomis ar teisėsauga. Valstybinio sektoriaus darbuotojai irgi verčiami pasirašyti kontraktus, bet nėra siunčiami į frontą - jie lieka rezerve.

(1)
(5)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: