[Žinios trumpai] Putinas tikisi, kad Kyjivas pasiduos – jei Ukraina įvykdys šiuos reikalavimus, „žada iškart nutraukti kovas“  (3)

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Ukraina turėtų susitaikyti su dabartine keblia padėtimi, pasiduoti ir užleisti teritoriją Rusijai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-27 [Žinios trumpai] Putinas tikisi, kad Kyjivas pasiduos – jei Ukraina įvykdys šiuos reikalavimus, „žada iškart nutraukti kovas“  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija ir Ukraina bandė pasiekti susitarimą, kad užbaigtų karą, prasidėjusį Rusijai įsiveržus vasario pabaigoje, tačiau vis dar nerado bendros kalbos esminiais klausimais. Vienas iš pagrindinių nesutarimų buvo dėl Ukrainos teritorijų, kurios pateko į Rusijos kontrolę, ir Kyjivo, siekiančio išlaikyti visą Ukrainos teritoriją.

Peskovas pažvelgė į tai, ko Kremliaus lyderiai tikisi iš Ukrainos, kad išspręstų diskusijas, rašo „Ukrainska Pravda“.

„Maskva tikisi, kad Kijevas priims Maskvos reikalavimus ir sutiks su de facto situacija – realia situacija, kuri egzistuoja“, – sakė Peskovas per interviu radijui.

Kovo mėnesį, praėjus vos kelioms savaitėms po Rusijos įsiveržimo, Peskovas pareiškė, kad Rusija „akimirksniu“ nutrauks savo karinį puolimą, jei Ukraina įvykdys jos reikalavimus, rašo „Reuters“.

Anot Peskovo, tarp Rusijos reikalavimų yra Ukrainos pareiškimas, kad Krymas yra Rusijos teritorija, konstitucijos pakeitimas, kad ji liktų neutrali, taip pat Ukrainos vyriausybės pripažinimas, kad Donecko ir Luhansko sritys yra nepriklausomos valstybės.

Tuo tarpu, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra „alternatyvioje realybėje“ ir turi būti „įstumtas į šiandienos realybę“.

 

Šią savaitę paskelbta apklausa parodė, kad dauguma ukrainiečių sutinka su Zelenskio atsisakymu perleisti teritoriją Rusijai, rašo „Reuters“. Kijevo tarptautinio sociologijos instituto atlikta apklausa parodė, kad daugiau nei trys ketvirtadaliai – 82 procentai – ukrainiečių nenori atsisakyti dalies savo šalies, net jei tai reiškia, kad invazija tęsis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(8)
(77)

Komentarai (3)