[Žinios trumpai] Arestovičius vaizdžiai paaiškino, kodėl labai sunku sunaikinti Krymo tiltą (Video)  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius teigia, kad nors sunaikinti Krymo tiltą svarbu, tai padaryti būtų labai sunku.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-27 [Žinios trumpai] Arestovičius vaizdžiai paaiškino, kodėl labai sunku sunaikinti Krymo tiltą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Krymo tiltas yra labai svarbus strategiškai, todėl yra labai apsaugotas, kad nebūtų sunaikintas. Ten yra bent dvi priešlėktuvinės apsaugos brigados, pajėgos ore ir galbūt laivų tiekiama priešlėktuvinė apsauga. Tai yra labai rimta struktūra ir pataikyti į ją sparnuotaja raketa yra tas pats kas kulka pataikyti į už 300 metrų esančio popieriaus lapo briauną“, teigia Arestovičius.

Zelenskio patarėjo teigimu, Ukraina jau seniai būtų sunaikinusi Krymo tiltą, jei tai padaryti būtų lengva. Be to, tai - labai ilgas statinys, o atskirus jo segmentus rusams pavyktų greitai atkurti.

Krymo tiltu į Krymą patenka rusų kariai ir karinė technikai. Labai greitai ir pigiai pristatomi tankai (įskaitant plačiai nuskambėjusius persenusius T-62), kariai. Tilto sunaikinimas būtų stiprus smūgis ir Rusijos kariuomenės prestižui, ir strateginė pergalė, ir priminimas rusų civiliams, kad karas nėra toks tolimas. Jei Ukraina galėtų, pasistengtų tiltą sunaikinti tuo metu, kai juo keliauja rusų kariniai pajėgumai - taip žala būtų didesnė. Tačiau tikėtina, kad raketa sugriauta atkarpa nebūtų labai didelė, todėl reikėtų kelių smūgių, kad tilto nepavyktų atkurti.

 

Kokiais ginklais Ukraina galėtų atakuoti Krymo tiltą? Na, jei Ukraina gaus HIMARS ar MLRS sistemų, jį būtų galima apšaudyti jomis ATACMS raketomis iš, pavyzdžiui, Zaporižės. Bet tai padaryti būtų sunku, nes reikėtų naudoti maksimalų tų raketų veikimo nuotolį.

(19)
(6)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: