[Žinios trumpai] Tai buvo beprotiškiausia tiekimo linija: 7 visiškai slaptos oro misijos, nugabenti 72 Azovo pulko kariai  ()

Gynybos ministerijos sraigtasparniai ne kartą sėkmingai pristatė reikiamą pastiprinimą „Azovstal“ gynėjams, tačiau per penktąją ir septintąją misiją buvo numušti du orlaiviai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-27 [Žinios trumpai] Tai buvo beprotiškiausia tiekimo linija: 7 visiškai slaptos oro misijos, nugabenti 72 Azovo pulko kariai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu amerikiečių kariniam leidiniui „The War Zone“ pareiškė Gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos vadovas generolas majoras Kirilas Budanovas, informuoja „Radio Svoboda“.

„Specialią operaciją sukūrė GUR MO (Ukrainos gynybos ministerijos žvalgybos tarnybos) specialistai. Kiekvieną kartą sraigtasparniai sėkmingai pristatydavo reikiamą papildymą. Tačiau per penktąją ir septintąją misiją buvo numušti du orlaiviai. Antrasis taip pat buvo sunaikintas, kai skrido gelbėti pirmojo nukritusio sraigtasparnio įgulos“, – pažymėjo GUR vadovas.

 

Anot jo, kiekvienoje misijoje (išskyrus vieną) skrido du sraigtasparniai, kuriais „Azovstal“ kovotojams buvo gabenamas maistas, geriamasis vanduo, vaistai ir amunicija, o vieną kartą jame buvo 72 Azovo pulko kariai. Iš viso buvo 16 sraigtasparnių.

Tuo pat metu K. Budanovas atsisakė pasakyti, kada šios misijos vyko ir kokius nuostolius patyrė Ukrainos kariškiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: