[Žinios trumpai] Itin retame įtempo veiksmo vaizdo įraše – JAV ir Rusijos karių susišaudymas raketomis: laimėtojas aiškus (Video)  (2)

Įspūdingi kadrai, kaip JAV savanoriai Ukrainoje smogė Rusijos šarvuotai mašinai, sparčiai plinta internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio kariai, savanoriškai padedantys Ukrainai per Rusijos prezidento Vladimiro Putino invaziją, nufilmavo akimirką, kai nusitaikė į Rusijos amfibinį šarvuotąjį transporterį BTR-80. Keli šio incidento vaizdo įrašai, penktadienį pasklidę socialinėje žiniasklaidoje, iki šiol surinko šimtus tūkstančių peržiūrų.

Tūkstančiai amerikiečių savanorių pradėjo kovoti su Rusijos kariuomene Ukrainoje praėjus kelioms dienoms po to, kai Putinas vasario 24 d. pradėjo plataus masto karą prieš Ukrainą.

Vaizdo įraše matomi savanoriai, kurie, atrodo, yra amerikiečiai ir britai, surado priešo šarvuotą transporterį ir susekė jį žvalgybiniu dronu. Kareiviai bėga per mišką, vienas kareivis kitam sako: „Pirmyn, pirmyn, pirmyn!“. Kitas sako: „Jis atsuktas į mus!“.

Kariai susirenka į palankią vietą po kai kuriais medžiais, o operatorius smogia į BTR ant peties pritvirtintu prieštankiniu granatsvaidžiu. Drono filmuota medžiaga rodo momentą, kai šarvuotis sprogsta. Šarvuotą mašiną gaubia dūmai, o kareiviai bėga slėptis atgal per mišką.

 

 

Iš karto nebuvo aišku, ar dėl smūgio Rusijos pusėje buvo aukų, nei kur ir kada tiksliai buvo užfiksuota filmuota medžiaga.

Praėjus vos daugiau nei savaitei nuo invazijos pradžios, Ukrainos ambasada Vašingtone gavo maždaug 6 000 žmonių, daugiausia Amerikos piliečių, prašymus savanoriškai dalyvauti tarnyboje, naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė Ukrainos kariuomenės pareigūnas generolas majoras Borysas Kremenetskyi. Kremenetskyi sakė, kad dauguma priimtų asmenų turi kovos arba sraigtasparnio pilotavimo patirties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(124)
(3)
(121)

Komentarai (2)