[Žinios trumpai] Skandalinga: Rusijos deputatas pareikalavo Putino baigti karą ir buvo išmestas iš susitikimo - išvadintas „išdaviku“ (Video)  ()

Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, Rusijos pareigūnas, pareikalavęs, kad prezidentas Vladimiras Putinas nutrauktų karą prieš Ukrainą, buvo paskelbtas išdaviku, išlydėtas iš aukšto lygio susitikimo ir jam atimta teisė balsuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per Rusijos Primorės krašto įstatymų leidžiamosios asamblėjos posėdį Tolimuosiuose šalies rytuose Rusijos komunistų partijos frakcijos narys Leonidas Vasiukevičius kreipėsi į Putiną, prašydamas sustabdyti kelis mėnesius trunkantį karą Ukrainoje ir išvesti savo kariuomenę iš šalies.

Kalbėdamas keturių partijos narių vardu kritikuodamas tai, ką Putinas apibūdina kaip „specialią karinę operaciją“, Vasiukevičius sakė, kad jis ir jo kolegos pasirašė kreipimąsi į prezidentą.

„Suprantame, kad jei mūsų šalis nesustabdys karinės operacijos, mūsų šalyje atsiras dar daugiau našlaičių“, – sakė Vasiukevičius. „Karinės operacijos metu miršta ir tampa neįgalūs jaunuoliai, galintys atnešti didelę naudą mūsų šaliai“.

Jis pridūrė: „Reikalaujame nedelsiant išvesti Rusijos Federacijos kariuomenę“.

Pranešama, kad incidentas, kurį Rusijos valstybinė žiniasklaida apibūdino kaip „provokaciją“, paskatino regiono gubernatoriaus Olego Kozhemyako atsaką, kuris pareigūną pavadino „išdaviku“.

 

 

 

Atsakydamas į tai, gubernatorius apkaltino Vasiukevičių „šmeižiant Rusijos kariuomenę ir mūsų gynėjus, kurie kovoja su nacizmu“.

Tada regiono įstatymų leidžiamoji asamblėja iš posėdio išlydėjo Vasiukevičių ir jo kolegą Genadijų Šulgą. Jiems abiem buvo atimta teisė balsuoti posėdyje, pranešė nepriklausoma naujienų agentūra „MediaZona“.

Rusijos komunistų partijos frakcijos vadovas taip pat pažadėjo imtis „griežtų veiksmų“ prieš Vasiukevičių ir Šulgą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()