[Žinios trumpai] O čia tai geras! Ukraina sugalvojo, kaip triuškinti tankus su keturračiais - išpuoliai žaibiški, okupantai nespėja net suvokti, kas įvyko (Video)  ()

​Ukrainos kariai kartu su prieštankinėmis raketomis „Stugna-P“ naudoja amfibinius keturračius, kurie padidina prieštankinių ginklų mobilumą ir leidžia šiems daliniams pasiekti tikslus nepastebėtiems priešo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

93-iosios mechanizuotosios brigados „Cholodny Yar“ artilerijos karininkas pademonstravo naujus brigados įgyvendintus prieštankinių raketų sistemų „Stugna-P“ kovinės paskirties sprendimus.

„Stugna-P“ ATGM sistema su papildomomis raketomis sumontuota ant 4x4 ir 8x8 visureigių (ATV), tam tikrų bagių, galinčių įveikti vandens kliūtis.

Šia idėja buvo įgyvendinta, kad prieštankinių valdomų raketų sistemos transportavimas, dislokavimas ir šūviai būtų greitesni ir slaptesni.

„Visada dirbome nedidelėse mobiliose grupėse. Vengiame naudoti gremėzdiškas sovietines technologijas, nes jos pastebimos ir todėl pažeidžiamos. O aktyvioji karo fazė įrodė, kad efektyvus yra tas, kuris gali priartėti prie priešo, tiksliau atlikti darbus ir greičiau pasitraukti į slėptuvę“, – kalbėjo „Serafimo“ slapyvardį turintis artileristas.

Jis pažymėjo, kad vienas iš „Stugna-P“ sistemos privalumų yra tai, kad ji valdoma nuotoliniu būdu – operatorius gali būti iki kelių dešimčių metrų atstumu nuo paleidimo įrenginio. Kario teigimu, buvo atvejis, kai artilerijos būrys pataikė į priešo tanką, bet už jo buvo dar vienas, jis pasirodė ir apšaudė raketų paleidimo įrenginį. Įgula buvo saugiu atstumu, todėl žmonės liko gyvi.

 

Keturračiai buvo perdaryti į šaudymo versiją. Be to, jie gali būti naudojami kaip medicininiai vilkikai. Amfibiniai keturračiai gali atlaikyti iki 600 kilogramų svorį. Ukraina dabar šias transporto priemones identifikuoja kaip „Argo“ 8x8 amfibinius keturračius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(0)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: