[Žinios trumpai] Ukrainos atsakymas Rusijai: galingas kontrpuolimas pietiniame fronte, rusai traukiasi  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos vykdo kontrpuolimo operacijas pietiniame fronte. Priešas traukiasi. Dėl didelių nuostolių priešas turi užimti gynybai nepalankias pozicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos vykdo kontrpuolimo operacijas pietiniame fronte. Priešas patyrė didelių nuostolių, dėl kurių jis turėjo užimti gynybines pozicijas nepalankiose linijose. Apie tai rašoma Operatyvinės vadovybės „Pietūs“ suvestinėje.

Anot Operatyvinės vadovybės „Pietūs“ pranešėjo Vladislavo Nazarovo, kovos šioje srityje tęsiasi. Rusijos kariuomenė ciniškai raketomis apšaudo civilinę infrastruktūrą gyvenvietėse palei administracinę sieną tarp Mykolajivo ir Chersono regionų.

„Mykolajivą vėl užpuolė daugkartinės raketų sistemos. Iš nevilties priešas bando skaudžiai įgelti ir vėl patenka į gyvenamuosius rajonus. Anksčiau civiliai buvo sužeisti. Informacija tikslinama“, – sakė Nazarovas.

Taip pat žinoma, kad iš okupuotos Chersono srities išvykti į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją beveik neįmanoma. Įsibrovėliai užblokavo visus kelius ir atidžiai tikrina šia kryptimi judančius automobilius, apsukdami juos atgal.

Nazarovas taip pat pabrėžia, kad okupantai ir toliau blokuoja Ukrainos uostus, neleisdami sukurti humanitarinių koridorių.

„Jų laivų grupė išlieka nepakitusi, išlaikoma raketų smūgių grėsmė. Strateginių orlaivių atakų tikimybė taip pat išlieka didelė“, – sako Nazarovas.

 

„Focus“ anksčiau rašė, kad vienas pagrindinių Rusijos tikslų vis dar yra Odesos užėmimas. Rusija stiprina karines jūrų pajėgas, ypač Gyvačių saloje. Be to, Rusijos ginkluotųjų pajėgų laivai, aprūpinti raketomis, lieka Juodosios jūros šiaurės vakarinės dalies vandenyse, o tai kelia didelę grėsmę ne tik pietų, bet ir visai Ukrainos teritorijai.

„Focus“ taip pat pranešė, kad Baltarusija planuoja sustiprinti valstybės sienos su Ukraina ruožą ir sukurti joje operatyvinę komandą. Anot Aleksandro Lukašenkos, Baltarusijai daromas spaudimas per kaimynines šalis – Lenkiją, Lietuvą, Latviją, kur sutelktos Aljanso karinės pajėgos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: