[Žinios trumpai] Ukrainiečiai skelbia, kad Rusijos ginklai prikimšti „Intel“, AMD ir kitokios JAV elektronikos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

radioaktyvas 2022-05-29 19:38
Na taip pagalvojus rusai galėjo išlošti iš technologinio atsilikimo, bet kuo toliau į mišką tuo daugiau medžių. Dauguma rusų sprendimų paremta 70-80"s sprendimais kurie veikia pusėtinai dėl surinkimo broko, nupuvusios elektronikos, bagų kurių netaisė dėl kiekybės ir bandymo trūkumų. Kaip raketų nutaikymo sistemos kurias turi suchoi ir kurias turi senos raketos iš kurių tik apie 50 proc pasiekia tiksla. Taip pagalvojus vakarų technologios turi skirtumus technologinėmis kartomis kurios nebendrauja viena su kita, o pas rusus, kad ir nekaip, bet susišneka vien dėl technologinio atsilikimo. Iš to išplaukia, kad pas rusus didžiausia problema nanometrai ir os. Jei pervesti sovietų lagaminą elektronikos į mažesnius nanometrus gausis taškas ant piršto galo, o jei pervesti vakarietiška sprendimą atliekantį tokį pat veiksmą, kad ir geriau į sovietinius mastelius gausis spintos. Todėl reikėjo investuoti į sovietinės elektronikos specialistus ir šiuolaikinės elektronikos nanometrus. Kad ir senas 10x didesnis dėl ko naudoti iš pirmo žvilgsnio naikintuvas ar raketa negalėtų, bet sumažinus nanometrais gausis 100 -1000x mažiau. Kaip ir triukas leidžiantis laimėti iš atsilikimo.
Šaras 2022-05-30 08:25
Nesupratau. Nori pasakyt, kad rusų elektronikos galimybės tokios pačios, tik ji didesnė? Elektronikos evoliucijoje ne tik dydis mažėja...
immortallt 2022-05-30 09:30
AŠ manau jis tik siekia pasakyti, kad rusai pranašesni. Jų pranašumas, kad jie tą pačią funkciją atlieka su mažiau skaičiavimų, nes vakarų technologijos atlieka labai daug skaičiavimų, todėl jų produkcija yra bloga. Ne esmė, kad vakaruose, net veikiant priešo priešraketinei gynybai 50% pasiekto taikinio rodiklis yra tragiškas, o rusų tiek nepasiekia, net kai nėra priešo priešraketinės gynybos.
kestutisz 2022-05-30 12:08
Nevisai. Ne nanometrai problema, o vagystės. T.y. senąsias "pačias didžiausias pasaulyje mikroschemas" jie buvo išmokę kopijuoti, skutant mikroną po mikrono (netgi berods Lietuvoje tas buvo daroma) ir atrodė jog čia viskas ok, kam kurti jei galima gi nukomunyzdinti. O po to pasidarė technologiškai neįmanoma. Nėra mokslinio pagrindo ant kurio kuriami tokie dalykai. Kad norint sukurti kažką hightech pačiam reikia pradėti nuo 1920'tųjų Jukebox'o. O jei prie temos tai išvis nestebina - mikrokontroleris yra mikrokontroleris, jį nupirkt ir softą parašyt yra tikrai pigiau ir greičiau nei sukurt (ir kokybiškai iškept) savo. Neparduos taip - teks supirkti Afrikos laužynus. Ar ne NASA patys dar šatlams supirkinėjo seną medicininę įrangą su 8086 cpu, nes na darbą atlieka puikiai, o naujų nebegamina. Va dabor kokio rasberio pi zero negali nupirkt niekur - matyt eina į raketas :)
Vardas Būtinas 2022-05-30 14:50
Na Atmelio chipus ir Aliexpresse galima nusipirkti. Nežinau kaip su kitais, bet .......