[Žinios trumpai] Ukrainiečiai skelbia, kad Rusijos ginklai prikimšti „Intel“, AMD ir kitokios JAV elektronikos  (5)

Amerikietiškų lustų rasta Rusijos oro gynybos sistemose „Pantsir“, sraigtasparniuose Ka-52 „Alligator“ ir sparnuotosiose raketose Kh-101.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai Ukrainos pajėgos pradėjo ardyti kelias pagrobtos ar iš dalies sunaikintos Rusijos karinės technikos dalis, buvo aptiktos Vakaruose pagamintos mikroschemos – jomis labai pasitikėjo Rusija, ypač pagamintomis Jungtinėse Valstijose.

Minimi lustai buvo rasti Rusijos oro gynybos sistemose „Pantsir“, atakos sraigtasparniuose Ka-52 „Alligator“ ir sparnuotosiose raketose Kh-101.

Ukrainos Žvalgybos departamentas mano, kad „užsienio elektroniniai komponentai užgrobtoje priešo įrangoje dar kartą įrodo Rusijos „veiksmingumą“ ir pabrėžia visišką šalies agresorės priklausomybę nuo Vakarų technologijų.

Pavyzdžiui, oro gynybos vadavietės „Barnaul-T“ transporto priemonės ryšių sistemose Ukrainos specialistai rado aštuonias mikroschemas iš JAV gamintojų, tokių kaip „Intel“, „Micrel“, „Micron Technology“ ir „Atmel Corp.“.

Ukrainos specialistai oro gynybos sistemos „Pantsir“ krypties ieškiklyje taip pat aptiko penkis JAV pagamintus lustus – AMD, „Rochester Electronics“, „Texas Instruments“ ir „Linear Technology“ gamintojų.

Sparnuotojoje raketoje Kh-101 buvo rasti mažiausiai 35 JAV pagaminti lustai. Kai Ukrainos specialistai išmontavo Ka-52 „Alligator“ elektrinę optinę sistemą, jie rado 22 JAV ir vieną Korėjoje pagamintą lustą.

 

Nors JAV ir kelios kitos šalys įvedė sankcijas po to, kai Rusija vasario 24 d. pradėjo visapusišką invaziją, kuri neleido joms parduoti įrangos, įskaitant mikroschemas, nėra jokių požymių, kad kuris nors iš šių rastų lustų gamintojų pažeidė šias nuostatas.

Tačiau tai įrodo, kiek priklausoma Rusija yra nuo vakarietiškų technologijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(3)
(89)

Komentarai (5)