[Žinios trumpai] Ekspertas atskleidė karščiausias Severodonecko puolimo detales - rusai „nyksta akyse“  ()

Rusai jau savaitę labai įnirtingai puolą Severodonecką. Tai - paskutinis taškas, kurį užėmę rusai galės sakyti, kad kontroliuoja visą Luhanską.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-29 [Žinios trumpai] Ekspertas atskleidė karščiausias Severodonecko puolimo detales - rusai „nyksta akyse“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai laikosi ir rusams sukelia didelių nuostolių. Rusai patiria tiek daug nuostolių, kad tai atrodo nelogiška. Karybos ekspertas Olegas Ždanovas teigia, kad dabar rusų pajėgos prie Severodonecko pastebimai praranda jėgą.

„Kai kuriuose puolimo sektoriuose rusai turi pranašumą 1:20 technikoje ar 1:10 žmogiškuose resursuose. Bet tai - atskiruose sektoriuose ir tai matėme jau prieš kelias dienas, nes jie puola jau savaitę. Dabar tokio santykio nebėra. Jie po truputį praranda stiprybę“, teigia Ždanovas.

Ždanovo teigimu, ukrainiečiai vis dar laiko liniją. Rusija stengiasi užimti Severodonecką greitai. Kartais atrodo, kad puolimas yra nelogiškas, nes pergalė rusų pajėgoms nesuteiks didelio ekonominio ar taktinio pranašumo. Ypač jei nuostoliai bus dar didesni - tuomet rusų pajėgoms Severodonecke teks persigrupuoti, kad galėtų bent pagalvoti apie tolesnes operacijas.

(94)
(2)
(92)

Komentarai ()

Susijusios žymos: