[Žinios trumpai] Rusijos karininkai nyksta akyse: sunaikintas garsus Rusijos oro desantininkų bataliono vadas  ()

Pulkininkas leitenantas Aleksandras Dosjagajevas baigė savo kovos kelią Ukrainos žemėse


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-29 [Žinios trumpai] Rusijos karininkai nyksta akyse: sunaikintas garsus Rusijos oro desantininkų bataliono vadas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos likvidavo dar vieną Rusijos užpuolikų vadą – pulkininką leitenantą Aleksandrą Dosjagajevą, vadovavusį  104-ajam oro desantinės kariuomenės pulko oro desantininkų batalionui.

Informacija apie pulkininko-leitenato žūtį asmeniniame „Telegram“ kanale pasidalijo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas Anatolijus Štrilitas.

Praėjusiais metais Dosjagajevas dalyvavo festivalyje „Rusijos armija-2021“ir laimėjo prizinę vietą  „Sparnuotųjų pėstininkų“ kategorijoje bei spėjo blykstelti televizijoje. Tačiau tai jam nepadėjo išgyventi, susidūrus su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis.

Kur ir kokiomis aplinkybėmis Dosjagajevas buvo pašalintas, nenurodoma. Vakar, gegužės 27 d., Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius  sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino priešo vadavietę Donbase, kurioje buvo daugiau nei 20 vyresniųjų pareigūnų. Galbūt pulkininko leitenanto mirtis ir yra  taiklaus Ukrainos gynėjų smūgio rezultatas.

 

 Gegužės pradžioje JAV žvalgyba pranešė, kad Ukrainoje žuvo apie 8–10  Rusijos generolų. Manoma, kad šiuo metu skaičius yra didesnis. Antradienį, gegužės 24 d., tapo žinoma, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos likvidavo kovinę misiją lėktuve Su-25 vykdantį generolą majorą Kanamatą Botaševą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: