[Žinios trumpai] Ukraina gaus vieną galingiausių NATO prieštankinių ginklų BGM-71 TOW - naikina net 900 mm šarvus  (0)

„Javelin“, žinoma, yra svarbios prieštankinės raketos, leidusios Ukrainai sunaikinti nemažai rusų šarvuotos technikos. Bet BGM-71 TOW yra viena populiariausių prieštankinių raketų pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ir toliau renka „Javelin“ sistemas, bet prieštankinių pajėgumų arsenalą tikriausiai papildys ir BGM-71 TOW.

BGM-71 TOW nėra toks pažangus ginklas - šios raketos naudojamos nuo 1970-ųjų metų. Sistema buvo ne kartą atnaujinta, bet didelis jos privalumas yra tai, kad per tuos dešimtmečius jų pagaminta išties nemažai.

BGM-71 TOW amžius matomas valdymo sistemoje. Tai nėra „paleisk ir pamiršk“ sistema - operatorius turi iki galo sekti TOW raketą, kol ji pasiekia savo taikinį. Bet tas taikinys greičiausiai bus sunaikintas, nes TOW-2A muša ir 900 mm šarvus. TOW-2B sprogsta virš taikinio, kad pažeistų silpniausią šarvų vietą - stogą.

Priešingai nei „Javelin“, TOW nėra nešiojama ant peties. Kompleksas sveria 93 kg, todėl dažnai yra montuojamas ant visureigių ar sunkvežimių. TOW raketa lekia 320 m/s greičiu ir gali naikinti taikinius 3,75 km atstumu.

 

BGM-71 TOW raketas naudoja daugiau nei 50 pasaulio šalių. Ukrainiečiams jos tikrai praverstų. Nors „Javelin“ yra modernesnė ir mobilesnė, šių raketų gamybos tempai negali patenkinti poreikio. TOW yra pajėgi sistema ir jai laikas deginti rusų tankus Donbase.

(29)
(1)
(28)

Komentarai (0)