[Žinios trumpai] Arestovičius: reikia žūtbūt išgyventi iki birželio 15-16 d., paskui rusai pamatys ko nematę  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius teigia, kad dabartinė situacija fronte yra palanki Rusijai. tačiau jau visai greitai tai gali pasikeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Manau, kad po birželio 15-16 dienos situacija pradės keistis dramatiškai ir pakryps mums palankia linkme, ne taip, kaip norėtų Rusija. Jie bandys tai sustabdyti ir pasiekti kokių nors rezultatų prieš birželio 15-17 dieną“, teigia Arestovičius.

Tokias prognozes Arestovičius pateikia dėl to, kad gynybos ministras Aleksejus Reznikovas daug tikisi iš artimu metu vyksiančio NATO pasitarimo Vokietijoje. Greičiausiai Ukraina tikisi sulaukti stipraus ginklų papildymo.

Arestovičius pažymėjo, kad nemažai amerikietiškų ginklų jau atkeliauja laivais. Ukrainai labai reikia salvinių raketinių sistemų, tokių kaip M270 MLRS bei HIMARS. Šie ginklai su 300 km veikimo nuotoliu leistų stipriai sumažinti saugumą Rusijos karių užnugaryje. Tuomet situacija po truputį ims keistis.

 

Rusija ir toliau sėkmingai puola Donbase. Ten ji turi daugiau ginklų ir karių nei Ukraina. Tačiau anksčiau Arestovičius prognozavo, kad jau antroje birželio pusėje bus galima galvoti apie kontrpuolimo operacijas.

(82)
(1)
(81)

Komentarai ()

Susijusios žymos: