Tai bus rimtas sukrėtimas: didžiausias Rusijos bankas „Sberbank“ bus atjungtas nuo SWIFT

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-06-01 13:43
Tikriausiai taip ir bus, bet geriau rašyti tik faktus. Nes su ginklų tiekimu per dieną 10 kartų informacija keičiasi. Aišku prie to ir rusai prisideda leisdami į žiniasklaidą įvairias prieštaringas žinutes.
iPienius 2022-06-01 14:52
atjungimas nieko nepasikeis. rusai pereis prie kinu sukurto varianto. o anksciau jo is viso nebuvo ir tiesiog pinigai ilgiau keliavo
Benediktas 2022-06-01 16:42
Nieko neturiu prieš tavo nuomonę. Šiaip įdomu, ar gali pagirti kažkokį bent vieną veiksmą, kurį Vakarų šalys padarė dėl šito karo stabdant Putiną? Bandau prisiminti tavo tokį teigiamą postą Ukrainos atžvilgiu ir nepavyksta. Tik prašau be ciniško arba ironiško varianto, jei toks atsiras.
donatasv 2022-06-01 18:02
Kad čia be ironijos ir ciniškumo nelabai eina apsieit. Visų pirma vakarai Ukrainai nieko neskolingi. Atsiskyrus nuo SSRS kaip ir visos kitos šalys Ukraina turėjo savo šansą eiti su vakarais kol rusija stagnavo, bet pasirinko sukti bizniuka su Rusija. Tai yra jų didžiausia klaida. Pagal tave vakarai ką turi daryt? Visi lėkt ir nukirst putkinui galvą? Ar patys dvest iš bado ir taip sumokėt už Ukrainos padarytas klaidas? Vokietija po antro pasaulinio gavus baną ir neturi tų ginklų kiek ištiesų galėjo turėt. Tai skiria labai nenoriai. Visos šalys turi savų problemų tai suka uodegą kaip kas išmano.
Benediktas 2022-06-01 18:28
Ačiū, donatasv, kad pasidalinai savo nuomone, bet man įdomus būtų ir iPienius atsakymas. Nes tavo postuose prisimenu ir teigiamų reakcijų, o iPienius ne. Todėl įdomu, ar taip yra iš tikrųjų jam, kad viską blogai vakarai daro ar yra ir gerų dalykų.
immortallt 2022-06-01 19:23
Ukraina ne savo noru liko ruskyno įtakoje. Ukraina prieš ruskius kariauja jau 8 metai atvirą karą. Dar prieš tai kovojo gerą penkmetį hibridinį karą aktyviai. Jei mums būtų reikėję tiek kovoti, tai dar klausimas, ar būtų pavykę išsikovoti, ir ar būtų valios užtekę. O mes čia su 13 žuvusiųjų įsivaizduojame, kad labai daug padarėme. Ukrainoje per dieną daugiau dabar žūva. Ir šiaip dabartinė situacija didele dalimi yra vakarų kaltė, t.y. Vokietijos ir Italijos. Jų priklausomybė nuo ruskių iškasenų sukėlė iliuziją, kad ruskiai gali daryti ką nori.
Benediktas 2022-06-01 19:47
Pritariu, kad bent pusė kaltės tenka vakarams, be šito suvokimo, niekas nepasikeis. Matosi, kaip sunku Vokietijos, Prancūzijos, Italijos valdžioms persilaužti mąastyme, kad vertybėmis turi būti paremta ekonomika - negalima su banditais turėti reikalų.
donatasv 2022-06-01 19:55
8 metai kariauja, prieš 32 metus išsilaisvino, prieš 15/20 metu pradėjo suprast, kad su rusu tik į šikną numirt... čia nuo pirmos dienos reikėjo patiems nenuolaidziaut buduliui ir daryt išvadas. Dabar bliauna akis išvertę, kad vakarai nieko nedaro. Vakarai daro savo sąskaita, aukodami savo gerbūvį. Nei dėl vienos šalies, kuri buvo užpulta xuilo nebuvo nei pusės tiek padaryta. Gamtinius išteklius ne taip lengva pakeist galų gale, ne maximą boikotuoti, neisiu į maxe eisiu į iki... Aš nesu prieš, kad Ukrainai duoda, bet ta Ukrainos pozicija mažai, mažai, mažai atsisakykite dujų, naftos, visko... nu tai man nepriimtina... Pats suvokimas atėjo, kad Rusija blogis ir visą tą priklausomybę nuo ruso reik mažint palaipsniui. O Rusija mušt nesmukdant ekonomikos stabdant išteklių pirkimą, o duodant ginklų, patys išdalins daugiau gamins, taip ekonomika augs, o Rusija neapšiks su keliais mijardais is gamtiniu ištekliu vakarų galios. gal net ne galios o galimybės uzsigamint išnaudotą, sunaikintą ginkluotę.
Benediktas 2022-06-01 20:22
Visa Rusijos propoganda tam buvo pajungtą, kad taip ukrainiečiai galvotų. Ir pas tave jaučiu paieškočiau senų žinučių tavo, tai rasčiau, kad Putiną su Rusija palaikei prieš karą.
donatasv 2022-06-01 20:41
O kur tu čia matai Rusijos palaikymą? Jei interpretuoji kreivai tai čia jau tavo problemos. Mano mintis tu atsisėdęs skaičiuoji kiek smuko Rusija, bet nematai to kiek smunkam mes. Karas trunka 8 metus intensyvus 3 mėn ir jis greit nesibaigs. Rusas gali kovot iki paskutinės bombos, šone turi atominę pasilikęs kaip kozirį žino kad jos nieks nepuls. Vertink tai kad gint lengviau nei pult. Tai visas laimėjimas bus tik kantrei ginantis ir eikvojant resursus ruso ir stabiliai papildant gynybai reikalingas atsargas. Rusas su keliais milijardais nesugebės palaikyt ilgai, mes neatiduosim visko iki paskutinio šovinio. Taip kad reik išlaikyt pusiausvyrą. Beto pasibaigus reiks ir atstatyt padėt...kai nebus už ką arba ko duot tai Ukraina paims ir be bombų su keliais tankais.
immortallt 2022-06-01 21:04
Pirmiausia, mažiausiai 15 metų Ukraina nebuvo realiai atsieta nuo ruskyno. Valdžioje pasodinti ruskių atstovai, kariuomenė realiai rusiška stovi ir t.t. Ekonomika sudėta taip, kad būtų priklausoma. Buvo laisvės iliuzija ir kurį laiką to užteko, kol visuomenė pradėjo suprasti, kad tos laisvės ribos labai ankštos. Antra, Ukrainos retorika kitokia ir būt negali. Ir ne tik Ukrainos retorika tokia turėtų būti, bet realiai viso vakarų pasaulio, ir šiaip viso pasaulio. Karas vyksta ne tik su ruskynu. Realiai tai yra demonstracija ir Kinijai, kad nesugalvotų kokios Australijos ar Indijos prisijungti. Iš kitos pusės, Europa turi labai griežtai reaguoti ruskyno atžvilgiu, nes kitaip palįs po ruskyno padu greitai ir taps šokdinama. O šiaip ES senokai reikėjo rimtos struktūrinės problemos, kad prasisuktų biški smagračiai. Dabar pradės rimčiau judėti energetikos klausimas. Dingo rusiško mėlyno vandenilio nesąmonės iš ilgalaikių strategijų. Atėjo noras ir ambicijos sudaryti palankias sąlygas atsinaujinančiųjų plėtrai, kuriems nebereikia finansinės paramos, ir kurie tokiu metu elektros kainą sparčiai gali mažinti. ES iš šitos situacijos išlips daug stipresni. ruskynui bus kapinės. baltaruskiams irgi teks arba nusiversti batką, arba gyventi skurde. Lietuva nuo to nukentės ribotai. Jei dar valstybė netaškytų pinigų subsidijavimui energinių išteklių kainų, o skirtų tuos pinigus atsinaujinančiųjų plėtrai, energinio efektyvumo priemonėms, tai poveikis energetikos išlaidoms būtų didesnis ir ilgalaikis, o išlaidos panašios.
donatasv 2022-06-01 21:18
Niekada nebūna tik juoda arba tik balta, galim pasidžiaugti, kad mes neprasileidom. Nes mes nebūtume atsilaikę taip ir tiek kiek Ukraina...
immortallt 2022-06-01 21:31
Mes nesame vieni. Jei ruskiai būtų prie mūsų sienų kaupę tokias pajėgas, NATO nebūtų miegojusi ir greitas reagavimas būtų čia atvykęs. Lenkija irgi nelauktų, kol mus užimtų. Lenkija jau duotų ne mažiau garo ruskių mėšlui nei ukrainiečiai. NATO visiškai valdo orą. NATO visiškai valdo artileriją. rusų mėšlo pranašumas yra artilerijos ir tankų vienetų gausa, kurie yra niekiniai, jei negali privažiuoti per šūvio atstumą. Problema būtų, kad nukentėtų mūsų miestai, infrastruktūra ir frontas pravažiuotų ir apgriautų, bet nepaimtų jie nieko. Ir karas baigtųsi greičiau nei Ukrainoje. Kaliningrade karinių dalinių neliktų labai greitai. Kaliningradui energija būtų atjungta per kelias valandas. Taip kad nereikia čia piešti vaizdo, kad jei būtų puolę mus, tai čia viską būtų paėmę be pasipriešinimo.
donatasv 2022-06-01 21:43
Čia konservatorių retorika rusai puola. Nato o labiausiai Amerikos galios bijo rusas labiau nei velnias kryžiaus. Kaip ir visas likęs pasaulis bijosi atominių bombų. Jeigu pažiūrėtum plačiau ir į visą šitą scenarijų įtrauktum atominio ginklo panaudojimą, tai ne taip jau lengva pasidarytų. Kazkur youtube mačiau laidą su rusų strategijomis koks būtų karas su Nato. Varšuva kristų pirma nuo atominio ginklo, pro mus praeitų kaip pro stovinčius ir toliau kelią į eu skintūsi atominiais ginklais naikinant didelius taškus žemėlapyje. Skalndant ir griaunant priešą Nato...
eskimukas1 2022-06-01 21:53
Turbūt rusų strategijose nepaminėta, kad lygiai tuo pačiu atominiu gautų atgal?
donatasv 2022-06-01 22:02
Nu aš čia nebandau nuspėti ką kas darytų, man jau atominio ginklo numetimas ant Varšuvos yra perdaug.
Benediktas 2022-06-01 23:15
Nerasit jūs tikros NATO strategijos tokiem atvejams - viskas įslaptinta. Čia tik pas rusus psiaudo laidose ir žiniasklaidoje atominėmis mėtosi į kairę ir į dešinę. Tas pats su kariuomene buvo - visokios laidos buvo kuriamos apie analogų neturinčią karinę techniką. Karinis marketingas, kuris neatitiko realybės. Tuo tarpu pas NATO technika realiai tokia yra, kaip apie ją rašo. MANPAD ir t.t. Dabar rimtesnių ginklų paduos Ukrainai. Manau irgi bus ektyvesnė nei rusiška, dar jei pateiktų reikiamais kiekiais. Man kai lietuvis pradeda rašinėt, kad reik su Rusija draugaut, nes užmėtys atominėm vakarus, mus, tai iškart ant savęs štampą užsideda, nes daro rusų darbą. Čia rusų propogandos darbas mus gasdint, o ne patiems save. Rusai gasdina, tai tegul jie ir kalba per savo šikniasklaidą.
AAA000 2022-06-01 23:51
man tai kazkaip pofig ka ten ruskiai kalba ir kas ten pas juos vyksta man tik idomu is kur tu tiek daug zinai, ka jie ten kalba ir ka sako - kremliaus-konservatini? ir man pvz juokinga - kai reikalauja is vokieciu tokie kaip tu kazkokiu nesamoniu... jie gi patys tik nesenai susijunge i pilna sali kaip tauta. plius zydams reparacijas atseginejo istisai ir dar jiem neleidziama turet atominio ginklo - pagal ten kazkokius ww2 susitarimus. jie net panasu negali masiskai gamint karines technikos - jei gerai pamenu - ten kazkokie ribojimai yra nevirsyt UK ir Prancuzijos... o daba visi ciulpia, kad jie kazko ten duotu ukrainieciams jie nebent elektriniu golfu gali pastampuot... jei greitai reikia... kai tuo tarpu pvz geriausias prieslaivines raketas ES turi prancuzai. ko nesidalina?
Benediktas 2022-06-01 23:56
O technologijos.lt globotinis prabilo, Putino supratėjas, Vakarų nekentėjas
AAA000 2022-06-02 00:01
vatnyku tipine reakcija demonstuoji - nukreipt demesi i pasalines temas? nes neturi argumentuotes? apgailetina... tipo iseina - teigi, kad technologijos lt cia kalciausia, nes tanku ukrainai negamina ir banko ruskeliu chakeriskais ispuoliais neblokuoja? tu aplamai paziurek kas darosi Lietuvoje... pagrindiniai masmedia saitai - pasidare konservu propagandos irankiais. o LAISVAS komentavimas aplamai uzbanintas... forumuose, kurie is tikruju LAISVI - nera tokios euforijos kaip bandoma cia visiems smegenis praplaut... su emigrantais pasneku - tai jau juokiasi is musu