[Žinios trumpai] Tik stiprių nervų žiūrovams! „GoPro“ ant žurnalisto šalmo nufilmavo ataką netoli Lysyčansko: priešas vos už 500 m, kraujas ir riksmai (Video, N-18)  ()

Per apšaudymą buvo sužeistas ukrainietis montuotojas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys, o užsienio žurnalistai galėjo įsitikinti turniketų nauda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 28 d. Kinijos fotožurnalistai Alexas Chan Tzu Yuk, Kaozhu N ir jų ukrainietis padėjėjas Nikolajus buvo apšaudyti Lysyčansko srityje.

Alexas Chan Tzu Yuk paskelbė septynių minučių vaizdo įrašą iš ant šalmo pritvirtintos „GoPro“ kameros, kurioje matomas Nikolajaus sužeidimas, taip pat jiems į pagalbą atėję Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai.

Žurnalistas pasakojo, kad iš pradžių jie planavo vykti iš Lysyčansko į Severodonecką per tiltą, jungiantį du miestus. Tačiau pamatę kelis degančius automobilius, jie nusprendė, kad tai ne pati geriausia idėja ir pasitraukė nuo tilto. Atstumas iki Rusijos karių buvo ne mažesnis kaip 500 m, todėl žurnalistai save laikė gana saugiais. Tačiau netrukus prasidėjo apšaudymas.

„Pirmasis labai tikslus sviedinys sprogo už kelių metrų nuo Nikolajaus, skeveldros pataikė jam į dešinę ranką“, – sakė Alexas Chan Tzu Yukas.

 

Žurnalistai prisiglaudė griovyje, o po kelių sekundžių sekė dar viena sprogimų serija. Tada atvyko pagalba iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų: Nikolajus, kurio ranka buvo surišta turniketu, ir netoliese buvęs Ukrainos karys, kuris buvo sužeistas į koją, automobiliu išvežti į ligoninę.

Žurnalisto teigimu, jo pažįstami kariškiai užsiminė, kad netoliese gali būti rusų stebėtojai, o tai paaiškina tokį tikslų okupantų artilerijos smūgį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()