[Žinios trumpai] Gynybos ministerija paaiškino, kodėl iš karto nepraneša apie Ukrainos kontrpuolimo sėkmę  ()

Gynybos ministerija pabrėžia, kad išankstinė informacija suaktyvina priešą, todėl Gynybos ministerija laikosi kitokios politikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina neskelbia Ukrainos gynybos pajėgų atsakomojo puolimo sėkmės, kad nepakenktų procesui. Rezultatai skelbiami, kai Ukrainos kariai pagaliau įsitvirtina tam tikrose pozicijose.

Tai paskelbė gynybos viceministrė Anna Malyar.

„Situacija rytuose ir pietuose yra nevienalytė, todėl negalima vienareikšmiškai pasakyti, kad kažkur mes tik pralaimime ar tik kontratakuojame. Padėtis yra skirtinga skirtinguose taškuose, o mūšiai visada vyksta dinamiškai“, – sakė A. Malyar.

Ji aiškino, kad iki tol, kol Ukrainos ginkluotosios pajėgos bus tvirtai stovinčios ties tam tikra linija, situacija gali pasikeisti keletą kartų. „Todėl galima tvirtai teigti, jog kažkuri gyvenvietė jau mūsų tik po to, kai ten bus įsitvirtinusios Ukrainos ginkluotosios pajėgos“, – pabrėžė ji.

Anna Malyar teigė, kad Ukrainos Gynybos ministerija ir ginkluotosios pajėgos laikosi politikos neatskleisti, kol kariuomenė ten neįsitvirtins, ankstyvų kontrpuolimo rezultatų.

„Išankstinis tokios informacijos paskelbimas dažniausiai suaktyvina priešą. Todėl turime sritis, kur priešas žengia į priekį ir mes galingai priešinamės, ir yra sričių, kuriose vykdome kontrpuolimą ir mums sekasi“, – pridūrė A. Malyar.

 

Rusijos kariai ir toliau veržiasi į rytų Ukrainą, ketina pasiekti Luhansko ir Donecko sričių administracines sienas.

Priešas jau pasiekė Severodonecką, o dabar vyksta kovos dėl miesto valdymo. Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms apsupimas negresia, nes Ukrainos kariai turi galimybę palikti gyvenvietę Lysyčansko kryptimi, sakė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Gaidai.

Pasak Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo, jie ruošiasi pulti Charkivo kryptimi. Anksčiau didelė karinės technikos kolona toje vietovėje buvo blokuojama Ukrainos gynėjų kontrpuolimo priemonėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: