[Žinios trumpai] Ždanovas ir generolas paaiškino gudrią ir efektyvią Ukrainos taktiką - Severodonecke bus nuleista daug Rusijos kraujo  (1)

Rusijos karinės pajėgos kontroliuoja maždaug 70 % Severodonecko. Tai - paskutinis didelis miestas Luhansko srityje, dėl kurio vis dar vyksta kovos. Kai jis kris, Rusija galės sakyti, kad „išlaisvino“ visą Luhanską.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-02 [Žinios trumpai] Ždanovas ir generolas paaiškino gudrią ir efektyvią Ukrainos taktiką - Severodonecke bus nuleista daug Rusijos kraujo  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugybė pastatų Severodonecke jau yra sunaikinti. Miestą puolančios rusų pajėgos yra daug didesnės už besiginančių ukrainiečių būrius. Greičiausiai tik laiko klausimas, kada Ukrainos gynėjams teks priimti sprendimą atsitraukti iš miesto.

Tai, beje, jau vyksta. Dalis Severodonecko gynėjų jau atsitraukė į iš anksto paruoštas lengviau apginamas pozicijas. Karybos ekspertas Olegas Ždanovas teigia, kad bet kokios priemonėmis iki paskutinio kario miestas tikrai nebus ginamas, bet tiesiog jį palikti būtų neprotinga.

„Negali atsistoti ir išeiti. Mes po truputį manevruodami ir sekindami priešą paliekame miestą. Ir įsitvirtiname ten, kur galime įsitvirtinti. Tuo pačiu metu, suvokiame, kad už mūsų yra dar viena gynybos linija, į kurią galime atsitraukti“, teigia Ždanovas.

Generolas-leitenantas Igoris Romanenko teigia, kad dabar ukrainiečių užduotis Severodonecke yra sunaikinti kiek įmanoma daugiau rusų karių ir technikos. Karininko teigimu, miestas puolamas iš dviejų pusių. Gatvių kovose įprastai puolanti pusė patiria daugiau nuostolių, o tai Ukrainai labai svarbu. Manoma, kad užėmę miestą rusai turės persigrupuoti, performuoti labiausiai nukentėjusius dalinius, o tam reikės laiko.

(49)
(0)
(49)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: