[Žinios trumpai] Sankcijos jau suveikė? Rusija nesumokėjo už savo kredito obligacijas: kas bus toliau?  ()

Investuotojai reikalauja, kad Rusijos Federacija sumokėtų 1,9 mln. dolerių dydžio palūkanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nesumokėjo investuotojams 1,9 mln. USD palūkanų pradelstų euroobligacijų mokėjimų ir dėl to buvo priskaičiuota milijardų vertės draudimo išmokų. Tai pranešė „Bloomberg“, remdamasis Kredito išvestinių priemonių komiteto duomenimis.

„Įvyko „neapmokėjimas“ už kredito įsipareigojimų neįvykdymo apsikeitimo sandorius, nes Rusija neįtraukė papildomų palūkanų į pradelstą obligacijų mokėjimą, atliktą gegužės viduryje“, – teigė finansų analitikai.

„Bloomberg“ pridūrė, kad prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą, investuotojai pradėjo pirkti Rusijos skolos obligacijas. Skola, kurią Komitetas pripažino negrąžinta, jau susiformavusi, todėl investuotojai reikalaus išmokų už pačią skolą ir jos draudimą.

„Nepaisant palyginti nedidelės sumos, praleistos palūkanos sujudins visus neapmokėtus RF kredito įsipareigojimų neįvykdymo apsikeitimo sandorius, o galutinė suma bus nustatyta aukcione“, – sakoma pranešime.

JAV finansinių paslaugų po sandorių sudarymo ir atsiskaitymų įmonė „Depository Trust & Clearing Corp“ teigė, kad iki gegužės pabaigos kredito įsipareigojimų neįvykdymo apsikeitimo sandoriai padengė 1,5 mlrd. USD grynosios Rusijos skolos. Balandžio pabaigoje šis skaičius siekė 3,2 mlrd. USD.

Rusijos skolos bus pateiktos aukcione.

Nesumokėjus 1,9 mln. USD nepakanka kitų priemonių kryžminiam įsipareigojimų vykdymui. Minimali riba – mažiausiai 75 milijonai dolerių, matyti iš kitų Rusijos euroobligacijų dokumentų, kuriuos tikrino žurnalistai.

 

„Reuters“ pranešė, kad Kredito išvestinių priemonių nustatymo komitetas susirinks birželio 6 d., kad tęstų vertinimo procesą, kuris gali nuvesti prie aukciono išmokoms nustatyti organizavimo.

Kai kurie investuotojai mano, kad Rusijos įsipareigojimų nevykdymas dėl kitų skolų atrodo neišvengiamas po to, kai JAV iždo departamentas gegužės pabaigoje pratęsė licenciją, leidžiančią kreditoriams gauti mokėjimus iš Rusijos.

Rusija turi apie 40 mlrd. JAV dolerių tarptautinių obligacijų.

 

Tie, kas investavo į Rusijos obligacijas, reikalauja pripažinti, kad šalis balandžio mėnesį nevykdė obligacijų įsipareigojimų. Taip atsitiko dėl to, kad Rusijos Federacijos finansų ministerija turėjo sunkumų atsiskaitydama už euroobligacijų „Rusija-2022“ ir „Rusija-2042“ emisijas.

„Bloomberg“ anksčiau Rusijos įsipareigojimų nevykdymo tikimybę įvertino 90 proc. Rusijos finansų ministras Antonas Siluanovas pareiškė, kad Rusija nesumokės savo 20 mlrd. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(38)
(1)
(37)

Komentarai ()