[Žinios trumpai] Neįtikėtinas greitis ir operatyvumas - Ukrainai skirti HIMARS jau yra Europoje  (1)

JAV Ukrainai suteiks salvines raketines sistemas HIMARS. Aišku, prieš joms pasiekiant frontą, ukrainiečiai turės būti apmokyti. Tačiau viskas eisis greitai, nes Ukrainai skirtos HIMARS sistemos jau yra Europoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-02 [Žinios trumpai] Neįtikėtinas greitis ir operatyvumas - Ukrainai skirti HIMARS jau yra Europoje  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas dar laukdamas Bideno sprendimo suteikti HIMARS sistemas Ukrainai atvežė šią įrangą į Europą. Čia bus vykdomi ukrainiečių mokymai. HIMARS nėra ypatingai sudėtinga sistema, bet jos operatoriams vis tiek reikia mokymų riek dėl sistemos valdymo, tiek dėl taktikos.

„Tai yra sistemos, kurių operatoriams tikrai reikalingi mokymai. Tam  tikriausiai reikės trijų savaičių. Jie ne tik turi žinoti, kaip naudotis šiomis sistemomis, bet, žinoma, ir kaip jas prižiūrėti - logistika, techninė priežiūra ir panašūs dalykai yra svarbūs. Reikės kelių savaičių, kol mokymai bus baigti“, teigia JAV gynybos departamento atstovas Colinas Kahlas.

HIMARS sistemos Europoje nėra svetimos. Jos čia dažnai pasirodo įvairių mokymų metu. Prieš kelias dienas HIMARS iš JAV buvo iškrauti Danijoje, teigiant, kad sistemos į Europą atvyko pratyboms.

(105)
(1)
(104)

Komentarai (1)