Tęsiasi mokslininkų ir teisininkų diskusijos dėl teisinės robotų sistemos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2009-12-08 21:17
Man idomu, kaip robotai reguos i kaikuriu (90%) zmoniu elgesi toki, kaip melas nenuosirdumas, apsimetinejimas, pyktis, agresija, kvailiojimai. Zinoma, kai jau bus tokie tobuli, kad gales analizuoti ir vertinti aplinka ir tureti kazka panasaus i AS (samone). Ir kokiu taisykliu jie nuspres laikytis, o kokiu ne, nes jos priestaraus sveikam protui, na man pvz 80% istatymu ir taisykliu prasilenkia su sveiku protu. Tik siaip pamastymai. O filmas "I Robot" tas kur paveiksliuke, mano vienas is megiamiausiu.
iusegun 2009-12-09 00:16
jau prasideda robotu diskriminacija. as manau jie pries sita sukils.
kionig 2009-12-12 17:39
Eiliniu sizofreniku zodziai. Juk pvz as irgi galiu sakyti nelipk i lifta su nepazystamuoju, juk jis gali tave isprievartauti, sumusti ir atimti pinigus ar netgi nubesti ir palikti likimo valioj ir dar tas uzpuolikas net ir sugaunamas dazniausiai atsiperka arestavimu ar keliais menesiais kalejimo galu gale net ir isteisinamas. Taip kad cia eilinis neturejimas kas veikt prisikurti is anksto sau visokiu iliuziju ir daryti balaganus.
b5c1a8b236597e21813 2009-12-12 21:45
Is tiesu dabartiniai robotai neturi jokio dirbtinio intelekto tai tik kodo eiluciu sekos ir nieko daugiau. Jos jokio savarankisko mastymo nesuteikia, tik nurodymus ka daryti tokiu ar tokiu atveju. O iki tokiu robotu kaip is filmo "As robotas" dar reiks paluket kol mokslininkai sukurs toki kompa kuris sugebes modeliuoti smegenu veikla.
Kodo 2009-12-12 22:00
Tai va, dabar tai tik kodo eilutės, o kai jau galės atlikt smegenų f-jas tada ir teises žmogaus bus galima skirt, o jei jau bus galima pašalinti kurią nors nepageidautiną f-ją, tai geriausia bus padaryt, kad dirbtų roboto darbą ir tiek if, else principu, nieko nesuasmeninant...
Cunami 2009-12-13 03:28
O kas yra robotas? Nemanau kad Roomba robotas, tai tik mechaninė šluota su programavimo galimybėmis. Iš viso, kol nebus bent minimalaus dirbtinio intelekto (pavadinčiau pseudo AI), nėra ką kalbėti apie atsakomybę ar moralę. Aš manau kad su pirmais tikrais robotais susidursim Internete. Tai tikrai nebus malonu. Žmogus auklėtas kad jis aukščiau visko, Dievo atvaizdas, ir staiga atsiras Kažkas, gal būt gerokai pranašesnis... Laukiu nesulaukiu, visi kiti atradimai išradimai nublanks pries dirbtinį AI.