Naujasis modelio „Mazda2“ trejų durų hečbekas debiutuose tarptautinėje Ženevos automobilių parodoje  (0)

Pirmą kartą per visą istoriją populiarių modelių „Mazda2" gamoje atsirado trejų durų hečbekas. Šis automobilis turi visus penkerių durų hečbeko atributus, tačiau yra sportiškesnis ir parduodamas už patrauklesnę kainą. Kompanija „Mazda" surengs šio naujo automobilio pasaulinį pristatymą 78-ojoje kasmetinėje tarptautinėje Ženevos automobilių parodoje, kuri prasidės 2008 m. kovo 4 d., antradienį, ir truks iki kovo 16 d., sekmadienio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis modelio „Mazda2“ trejų durų hečbekas skirtas pritraukti naujiems klientams ir paskatinti dar didesnį „Mazdos“ augimą Europos rinkoje. Jis bus gaminamas su tais pačiais jėgos agregatais kaip ir penkerių durų hečbekas – veržliais ir dinzmiškais MZR 1,3 l bei 1,5 l benzininiais varikliais ir MZ-CD 1,4 l turbodyzeliniu varikliu. Šie varikliai ekonomiškai vartoja degalus ir pasižymi itin žemu CO2 emisijos lygiu.

Naujasis modelis „Mazda2“ buvo pristatytas 2007 m. rugsėjo mėn. kaip pirmasis modelis iš naujos „Mazda“ „Zoom -Zoom" filosofijos, ir jį iš karto pamėgo Europos klientai. 2007 m. gruodžio mėn. jis buvo įvertintas penkiomis žvaigždutėmis už suaugusių keleivių saugumą „Euro-NCAP“ susidūrimo bandymuose, laimėjo daugiau kaip 20 automobiliams skiriamų apdovanojimų. Tarp jų – ir „Metų automobilio" apdovanojimai, pelnyti Austrijoje, Belgijoje, Bulgarijoje, Kroatijoje, Danijoje, Graikijoje ir Naujojoje Zelandijoje, taip pat Japonijos „RJC metų automobilio" vardas.

Naujojo automobilio kėbulas ir važiuoklė visiškai perdaryta, čia įgyvendinta ypatinga kompanijos „Mazda“ „gramų strategija“ – „Mazda2“ beveik 100 kilogramų lengvesnė palyginti su ankstesniais modeliais, tad ji priskiriama lengvesnių kaip 1000 kg automobilių kategorijai. Ir nors pasiektas toks išskirtinis rezultatas, šio modelio stilius toks, koks paprastai būdingas sunkesniems ir didesniems automobiliams.

Be to, šiais metais Ženevoje bus pristatyti ir trys Europai skirti modeliai: koncepcinis automobilis „Mazda Taiki" su „Mazdos“ naujos kartos rotoriniu varikliu, „Mazda5" – vandenilinis RE hibridas, ir atnaujinto dizaino unikalus sportinis automobilis „Mazda“ su rotoriniu varikliu, „RX-8“.

Ženevos parodos, oficialiai vadinamos „Salon International de l'Auto de Genève“, spaudos dienos – kovo 4 ir 5, lankytojams skirtos dienos – kovo 6–16. „Mazda“ spaudos konferencija įvyks prie „Mazda“ stendo kovo 4 d. 9.00 val. (vietos laiku).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: