Ekologijos mėgėjams - lipesnojantis unitazas  (4)

"EcoJohn" yra pirmasis buitiniam naudojimui tinkamas ir atitinkamai sertifikuotas visiškai vandens nenaudojantis unitazas. Kaip gi iš jo pašalinamos atliekos? Įrenginiu naudotis galima analogiškai tradiciniams analogams, tiesiog jame sumontuota propano dujomis maitinama degimo kamera - čia viskas paverčiama pelenais. Proceso metu sukuriama šiek tiek dūmų, tačiau jie perfiltruojami per specialų kenksmingas medžiagas neutralizuojantį katalizatorių ir ištraukiami į išorę per vėdinimo sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Tokiu gaminiu keturių žmonių šeima gali naudotis pusantrų metų, ir per šį laiką susikaups tik maždaug puodelis baltų pelenų", teigia gaminančios kompanijos prezidentas Frank'as Jacobsonsaid'as. "Kadangi viskas deginama labai intensyviai, pelenus galima naudoti kaip trąšas ar tiesiog išmesti kartu su šiukšlėmis. Medžiaga visiškai biodegraduojanti, todėl nėra problemų su jos utilizavimu".

Naudotis atliekas deginančiu unitazu visai paprasta - besinaudojančiam asmeniui pakanka uždaryti dangtį, ir visas turinys grąžtą primenančiu įrenginiu transportuojamas į sandarią degimo kamerą. "EcoJohn" naudingas tose vietose, kur nepraktiška įrengti kanalizacijos sistemą - pavyzdžiui, laikinose poilsiavietėse, statybų zonose ir panašiai. Gamintojo teigimu, per metus kompanija parduoda apie 200 tokių unitazų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)