„HydroPak“ kuro elementai galės pakeisti generatorius bei akumuliatorius  (3)

Prietaisas, kurį sukūrė JAV įmonė „Horizon and Millenium Cell“, galbūt galės pakeisti kitus nešiojamuosius elektros energijos šaltinius, pavyzdžiui, benzinu varomus generatorius, akumuliatorius ar baterijas. Rodos, tai bus pirmasis rinkai pasiūlytas sąlygiškai nebrangus (jo kaina – apie 400 JAV dolerių) mobilus vandenilio kuro elementų energijos šaltinis, tinkamas naudoti įvairiausiose vietose, kur nėra pastovaus elektros energijos tiekimo – stovyklavietėse, atokiose vietovėse. Jis tiks ir gelbėjimo darbams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į jį įstatomos vienkartinės kasetės, kurios yra suaktyvinamos vandeniu ir gali veikti iki 14 val. kurdamos 400 vatų galią. Tai visai nemažai, nes pakaktų kelioms kaitrinėms lemputėms, televizoriui ir šaldytuvui dirbti vienu metu. Kasečių kaina, kaip skelbia gamintojas – apie 20 JAV dolerių.

Šis generatorius, be įprastinės šakutės elektros prietaisams prijungti, turi ir dvi USB jungtis, todėl jo energija galima maitinti ir daugelį įvairiausių elektronikos prietaisų – nuo nešiojamų kompiuterių iki mp3 grotuvų ar bevielio tinklo stotelių.

„Horizon and Millenium Cell“ planuoja šį prietaisą pristatyti Elektronikos prietaisų parodoje (Consumer Electronics Show, CES) Las Vege sausio pradžioje.

Kaip teigia gamintojai, kol kas tai dar tiktai „beta“ versija – tai yra generatorius yra tikrinamas įvairiomis sąlygomis, tačiau jau planuojamas ir jo „jaunesnysis brolis“, „HydroPak Mini“, kuris bus pritaikytas negalingiems elektros prietaisams, pavyzdžiui, mobiliesiems telefonams ar delniniams kompiuteriams.

„Horizon and Millenium Cell“ tikisi gauti reikalingus sertifikatus iki 2008 metų vidurio, matyt netrukus po to šie prietaisai pasirodys ir parduotuvėse, kur jų pranašumus dar turės įvertinti vartotojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: