Toshiba sukūrė privačiam naudojimui skirtą branduolinį reaktorių?  (12)

Portalo "Next Energy News" teigimu, kompanija "Toshiba" sukūrė naują mikro klasės branduolinį reaktorių, kurį planuoja naudoti individualių arba daugiabučių namų energetiniams poreikiams tenkinti. Naujojo reaktoriaus ilgis - 6m, plotis - 1,8m. Gaminys yra saugus, atsparus gedimams ir visiškai automatinis. Jis neperkaista ir jam nereikalingi valdymo strypai, kuriais inicijuojama reakcija. Įrenginys gali veikti autonomiškai iki 40 metų, gaminamos energijos kaina tik 12 centų už kilovatvalandę. "Toshiba" tikisi pirmąjį reaktorių sumontuoti Japonijoje jau kitais metais, o Europoje ir Amerikoje prekiauti naujuoju produktu žadama nuo 2009 metų. Lauksime daugiau informacijos, patvirtinančios tokius teiginius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Revoliucinė technologija naudoja skysto ličio-6 rezervuarus. Litis-6 yra izotopas, efektyviai absorbuojantis neutronus. Šie rezervuarai prijungti prie vertikalaus vamzdžio, kuris įleidžiamas į reaktorių.
Gandai gali būti visai pagrįsti, nes panašius (tik galingesnius) reaktorius "Toshiba 4S" iš gamintojo planuoja įsigyti JAV Energetikos Departamentas.
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)