Naujas japonų robotas gamina pusryčius  (2)

Baltų perlų spalvos robotas, sveriantis 111 kg, padėjo žmogui atsikelti iš lovos, draugiškai pasikalbėjo su juo ir mikliai padėjo pasigaminti pusryčius. Robotai darosi vis labiau panašūs į savo kūrėjus - žmones.

Robotas pavadintas Dvidešimt Pirmuoju (Twendy-One), nes yra nauja ankstesnio technologijų stebuklo - "Wendy" versija ir sukurtas jau XXI amžiuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo rankos ir pirštai minkšti, bet pakankamai stiprūs, kad išlaikytų žmogų, kai šis keliasi iš lovos. Dvidešimt Pirmasis taip pat labai lankstus ir reaguoja į žmogaus prisilietimą.

Jis gali paimti duonos kepalą, pagaminti skrudintų riekelių ir padėti žmogui atsikelti iš lovos.

Tai pirmasis pasaulyje robotas, turintis tokią galingą integracijos sistemą", - sakė Shigeki Sugano (Šigekis Suganas), inžinerinės mechanikos profesorius iš Vasedos universiteto, kuris vadovavo Dvidešimt Pirmojo kūrimo projektui.

"Labai sunku pasiekti jėgos ir lankstumo pusiausvyrą".

Roboto ūgis - 1,5 metro, o svoris - 111 kilogramų. Reikėjo septynerių metų ir kelių milijonų dolerių sujungti į vieną modelį visas aukštųjų technologijų funkcijas, tarp jų galimybę kalbėti, ir daugybę jutiklių, reaguojančių į prisilietimą.

Sh.Sugano tikisi sukurti prekybai skirtą roboto modelį, kuris galės padėti vyresnio amžiaus žmonėms ir galbūt dirbti biuruose, iki 2015 metų. Jis kainuos apie 200 tūkst. dolerių (469 tūkst. litų).

Bet kol kas vyksta tobulinimo darbai. Baterijų energijos robotui užtenka tik 15 minučių gyvenimo, jis taip pat linkęs perkaisti po kiekvieno panaudojimo.

"Robotas toks sudėtingas, kad net mums sunku priversti jį judėti", - pripažįsta Sh.Sugano.

www.balsas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: