Nepilotuojami skraidymo aparatai tampa įprastine JAV karinės aviacijos dalimi  (6)

Pagal oficialią nepilotuojamų skraidymo aparatų panaudojimo JAV karinėje aviacijoje statistiką, pateiktą Associated Press, vidutiniškai ore 2007 metais vienu metu nenutrūkstamai sklandė apie 100 tokių aparatų. Labiausiai šia prasme „pasisekė“ Irakui, kurio padangę tokie aparatai raižė dažniausiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusių metų pabaigoje nepilotuojamų lėktuvų panaudojimo atvejų praktiškai padvigubėjo, lyginant su užpraeitų metu tuo pačiu laikotarpiu. Nors tokie aparatai vis dažniau naudojami ir civilinėms reikmėms, tačiau armijoje jų panaudojimas yra žymiai dažnesnis ir pastaruoju metu stipriai augantis.

Su šių technologijų įsisavinimu keičiasi įprastinės karo pilotų funkcijos – dabar jiems tenka dirbti nuotolinio nepilotuojamo aparato operatoriais. Kuo visa tai baigsis – ar tai taps įprastine pilotu veikla, ar pareikalaus atskiros specializacijos, kol kas dar neaišku.

Oficialioje statistikoje nepateikti dažniausiai naudojamų nepilotuojamų aparatų duomenys, tad kokias funkcijas jie atlieka belieka spėlioti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)