Robotizuotos technikos naudojimas armijoje įsibėgėja  (1)

Anksčiau jau rašėme apie nepilotuojamų automobilių lenktynes miesto gatvėmis. Pasirodo, jog panašias technologijas JAV karinės pajėgos jau kuris laikas bando diegti praktiškai ir šiek tiek didesniais mastais. Neseniai JAV armijos šarvuotos technikos arsenalą papildė nepilotuojamas robotizuotas tankas pavadinimu "Black Knight". Tankas ginkluotas 30mm patranka ir kulkosvaidžiu. Kariai jį vairuoti gali lygiai kaip ir radijo bangomis valdomus automobilių modelius, tanko priekyje ir gale esantį vaizdą stebėdami video kamerų pagalba. Tačiau "Black Knight" gali atlikti ir sudėtingesnius bei grėsmingesnius triukus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tankas gali savarankiškai ištyrinėti tam tikrą teritoriją, savarankiškai suplanuoti maršrutą ir juo sekti, išvengdamas kelyje pasitaikančių kliūčių be jokio žmogaus įsikišimo. Remiantis šio monstro gamintojo "BAE Systems" teigimu, robotui nesuteikta galimybė savarankiškai priimti sprendimą, kada galima šaudyti ir kada ne - šią funkciją pilnai kontroliuoja žmogus.

Pietų Afrikoje jau įvyko incidentas, kai robotizuotas kulkosvaidis "išprotėjo" ir nužudė devynis žmones. Įdomu, kiek patikimas šis tankas?...
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: