10 įtakingiausių kompiuterių aušros eros žaidimų  (10)

Interneto portalas „IGN-Entertainment games“ sudarė sąrašą dešimties žaidimų, padariusių didžiausią įtaką kompiuterinių žaidimų pramonei. Galbūt kai kurie portalo skaitytojai jau net nebus jų girdėję, o kai kuriems tai tapo pirmąją pažintimi su kompiuterių pasauliu...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Top-10 sąrašas (pagal žaidimų sukūrimo laiką):

1. „Space Invaders“ (1978)
2. „Ultima“ (1980)
3. „Karate Champ“ (1984)
4. „Tetris“ (1985)
5. „Super Mario Bros“ (1985)
6. „Wolfenstein 3D“ (1992)
7. „Dune II: The Building of a Dynasty“ (1992)
8. „Super Mario 64“ (1996)
9. „Half-Life“ (1998)
10. „Grand Theft Auto III“ (2001)

Sąrašo sudarytojai taip pat atkreipė dėmesį, kad ir keliolika kitų kompiuterinių žaidimų, tokių kaip „Prince of Persia“, „Dragon Warrior“, „Alone in the Dark“, „SimCity“, „Wizardry“, Doom bei Pong irgi turėjo nemažą įtaką šios pramonės šakos evoliucijai.

Žinoma, ne visi žaidimų entuziastai sutiks su šia portalo „IGN-Entertainment games“ redaktorių nuomone, be abejonės daugelis pasiges ir nesudėtingų laiko rijikų „Digger“ ar „Lines“ (kuriame reikėjo į vieną liniją sudėti 5 rutuliukus), ir strateginių „Civilization“, pasakų „Kyrandia“ bei „Legend of Zelda“ ir daugelio kitų žaidimų, sukurtų praeito amžiaus paskutiniajame dešimtmetyje.

„IGN-Entertainment games “ taip pat pateikia ir įdomių faktų apie kiekvieną žaidimą. Pavyzdžiui, žaidimų automatai su „Space Invaders“ Japonijoje buvo tokie populiarūs, kad pritrūko 100 jenų monetų – jomis reikėjo mokėti už žaidimą, o „Wolfenstein 3D“ buvo panaudotas muzikinis motyvas, labai primenantis nacių himną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)