IT tendencijos: vartotojai perka naudotus kompiuterius dėl "Windows XP"  (14)

Dalis senų asmeninių kompiuterių perkama ne dėl komponentų. Kai kurių IT analitikų ir tiekėjų teigimu, žmonės taip siekia įsigyti legalias "Windows XP" kopijas ir tuo pat metu turėti kompiuterį, kuris būtų visiškai suderinamas su šia operacine sistema. Kiti tiesiog nemato reikalo investuoti didelius pinigus į naujus produktus vien dėl padidėjusių "Vista" reikalavimų kompiuterio resursams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis praėjusią savaitę pristatytais kompanijos "Gartner" tyrimo rezultatais, pasirodžius naujajai "Microsoft" sistemai "Vista", rinkoje prasidėjo šioks toks senų kompiuterių "atsikratymo" bumas - vien dėl to, kad "Vista" reikalavimai kompiuterio resursams yra gerokai didesni lyginant su XP. 2007 metais vartotojai pasikeitė apie 197 milijonus kompiuterių, iš kurių 44 % buvo parduoti naujiems savininkams.

Daugelis vartotojų ir verslo įmonių teikia pirmenybę seniems kompiuteriams su XP sistema vien dėl to, kad jie turi senų programų kopijas, kurios dažnai neveikia arba veikia nestabiliai jomis naudojantis kompiuteryje su "Vista", teigia kompanijos IDC tyrimų vadovas David'as Daoud'as. Pavyzdžiui, klientai gali pageidauti įsigyti naudotą kompiuterį su Windows XP tam, kad veiktų sena buhalterinės apskaitos programa, kuri yra nesuderinama su "Vista". Kitos kompanijos dėl panašių priežasčių nelinkusios greitai pereiti prie naujovių - jas paprastai gąsdina netikrumas dėl programų suderinamumo ir kompanijos darbo stabilumo. Toks požiūris ypač paplito po to, kai stambiausias mikroprocesorių asmeniniams kompiuteriams gamintojas "Intel" šių metų pradžioje pareiškė, jog jų darbuotojai ir toliau naudosis XP.

Kompiuterių remonto firma "Rescuecom" perparduoda XP turinčius kompiuterius įviariausioms kompanijoms, kurios tiesiog nelinkusios imtis didelių investicijų vien tik tam, kad pereiti prie nedaug naujesnio produkto - juk toks perėjimas pareikalautų atnaujinti ne tik turimas programas, bet ir investuoti dalį lėšų į personalo apmokymus. Be to, naudotų kompiuterių įsigijimas yra nebrangus būdas kainai jautriems pirkėjams ateičiai išsisaugoti legalią XP kopiją, reigia Daoud'as. Kita alternatyva būtų įsigyti naują kompiuterį su Vista, ir papildomai pirkti XP, o tai jau yra daug brangiau.

Nors žemesnės kainos labai vilioja naudotų kompiuterių pirkėjus, jiems būtina įsitikinti, jog jų perkama aparatūra turi legalią XP kopiją su galiojančia licenzija. Daugelis perpardavinėtojų linkę kompiuterius parduoti naudodami nelegalias programų kopijas - vien tik tam, kad jie galėtų gerokai sumažinti pardavimo kainas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: