Gandai: "Toyota" kuria Saulės energija varomą automobilį  (11)

Japonijos verslo dienraštis "Nikkei" praėjusį ketvirtadienį paskelbė, kad "Toyota Motor Corp." slaptai kuria naujos kartos automobilį, kuris bus maitinamas vien tik Saulės energija. Taip kompanija siekia suteikti "pagreičio" savo ekologiškų transporto priemonių programai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešime taip pat pažymima, kad planuojama naujovė rinkoje pasirodys tik po neapibrėžto laiko tarpo. Automobilis dalį energijos gaus tiesiog stovėdamas ar važiuodamas Saulės atokaitoje. Jį taip pat bus galima įkrauti naudojant arba tradicinio elektros tinklo energiją, arba ant namų stogų sumontuotų fotogalvaninių elementų sugeneruotą energiją - tokiu atveju transporto priemonė būtų išties varoma tik Saulės šviesa. "Nikkei" teigimu, gamintojas vėliau planuoja sukurti modelį, kuriam pakaktų vien tik jo kėbule sumontuotų Saulės elementų teikiamos elektros.

Teigiama, kad Saulės energija maitinamas automobilis yra pagrindinio Japonijos automobilių gamintojo bandymas įveikti ekonominį sąstingį. Šį gruodį "Toyota" išgąsdino visą tautą paskelbdama apie pirmą kartą per 70 pastarųjų metų patirtus veiklos nuostolius - kompaniją neišvengiamai žemyn tempia globalus nuosmukis, ypač pagrindinėje realizavimo rinkoje - JAV. Japonijos automobilių gamintojų pajamoms neigiamos įtakos taip pat turėjo banguojantis jenos kursas.

Nepaisant to, "Toyota" išlieka pasauliniu automobilinių "žaliųjų" technologijų lyderiu, o jos vadovai tvirtai pareiškė nemažinsiantys aplinkosaugos tyrimams skiriamų lėšų. Kompanija jau dabar dalį savo energijos pasigamina pati naudodama atsinaujinančius energijos šaltinius - "Tsutsumi" gamykloje centrinėje Japonijoje įrengta jos poreikiams tenkinti skirta Saulės jėgainė. Jos bendras fotogalvaninių elementų paviršiaus plotas prilygsta 60 teniso aikštelių ir sugeneruoja energijos kiekį, kurio pakaktų 500 namų. Tai anglies dvideginio emisijas per metus sumažina 740 tonų ir yra ekvivalentu 1500 bareliams naftos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)