„Google“ iškilo suskaldymo grėsmė?  (25)

Sprendžiant iš naujosios JAV administracijos atstovų pasisakymų, gali būti pradėtas antimonopolinis „Google“ veiklos tyrimas, praneša „Vnunet.com“. Neatmetama galimybė, kad jis pasibaigs bendrovės suskaldymu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

B. Obamos administracijos į JAV generalinio prokuroro pavaduotojos, atsakingos už antimonopolinius tyrimus, pareigas siūloma Christine Varney yra viešai pareiškusi, kad, jos manymu, „Google“ yra monopolija ir jos veikla yra tinkama antimonopoliniam tyrimui pradėti.

„Man asmeniškai „Microsoft“ yra praėjęs amžius, tai – ne problema“, – sakė ji praėjusią vasarą Amerikos antimonopolinio instituto finansuotoje konferencijoje. „Bloomberg“ cituoja ją sakius, kad „JAV ekonomika nuolat susidurs su „Google“ potencialiai keliama problema, nes ji užsitikrino monopolį interneto reklamos rinkoje“.

Christine Varney teigimu, „Google“ sparčiai įgyja „rinkos galią“ vadinamajame „debesyje“ – internetu atliekamų skaičiavimų ir teikiamų paslaugų sektoriuje.

„Kai visos mūsų įmonės persikels į „debesį“ ir bus tik viena bendrovė, siūlanti visapusiškas tokio pobūdžio paslaugas, pamatysite, kaip kartojasi „Microsoft“ istorija“, - sakė teisininkė.

Jeigu ji bus paskirta į JAV generalinio prokuroro pavaduotojos pareigas, neprireiks daug laiko, kad imtųsi „Google“, teigia „Vnunet.com“. Ch. Varney turi sukaupusi daug patirties, nes talkino bendrovei „Netscape“ jos teisiniuose mūšiuose su „Microsoft“.

Ch. Varney tvirtina, kad „Google“ monopolinę padėtį išsikovojo teisėtu būdu, tačiau pabrėžia esanti „giliai susirūpinusi“ dėl to, kad „Google“ įsigijo „DoubleClick“ ir ketina perimti „Yahoo“ paieškos paslaugą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (25)

Susijusios žymos: