Kalifornijoje sudužo moderniausias JAV naikintuvas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2009-03-27 13:03
zmogeli, dar kokiam 9 desimtmeti XXa taip ir buvo, taciau jau dabar nors dar daug funksciju atlieka pilotas taciau jos visos pagal kompiuterio pateikiamas komandas, net paprasti keliaiviniai lektuvai beveik visa kelia jau skrenda vien autopiloto pagalba, o kariniuose lektuvuose(na is esmes isskyrus rusiskus) kompas butinas. Beje, o tu zinai kiek greiciau kompas suskaiciuoja ir ivertina situacija?
kionig 2009-03-27 13:32
Kompiuteris gali ivertinti situacija tada kai jis turi nurodymus, o jei be ju sauti ar nesaut, nebent koks randomas ijunktas, kaip papuls taip ir bus Zmogus pagrinde priima tuo paciu gali ir ivertinti, per kelias mikrosekundes o gal ir greiciau, kai jo kraujyje uzplusta adrenalinas.
Anonymous 2009-03-27 14:31
zmogus aisku bus reikaligas, bet jis bus ne lektuve, o ant zemes ir is ten valdys lektuva, per discovery pries kelis menesius rode laida apie tai
Anonymous 2009-03-27 14:40
Tai tik dar kartą įrodo, kad jautriausia, užimanti daug vietos, detalė žmogus neatlaiko technikos apkrovų, o visiškai pakeisti žmogų į kompiuterį dar nėra galimybių.
Darek 2009-03-27 14:45
ir toks valdymas manau bus silpniausia lektuvo dalis, valdymo komandos bus perduodamos oru (greičiausiai palydovais, beje kinija numušė savo oru palydova tai galėtu padaryt ir su JAV kariniu palydovu ) , o tai nėra labai patikima ypač priešo teritorijoj, mano manymu naikintuvai skraidys vieni tik ištobulinus dirbtini intelekta o tas bus tikrai negreit
Darek 2009-03-27 14:50
beje idomus klipas http://www.youtube.com/watch?v=w6HhKxk0i-g nors čia gryna JAV propaganda ir galas labiau holivudo filma primena , bet taip JAV vyriausybė bando iš savo žmoniu daugiau pinigu išviliot ginybai.... o čia apie raptor iš blogosios pusės http://www.youtube.com/watch?v=5N0iXFN3 ... re=related
kionig 2009-03-27 16:18
Pakolkas taip, nes jei nori toki paukstuka pilotuot, tai turi praeit daug testu. Bet siaip su treniruotem centrifugoje zmogus igyja patirties ir gali atlaikyti gan nemazas perkrovas iki 9G arba ir minusines, zinoma tik neilgam iki 10s, o gal ir maziau, bet tai pasiekiama ne tik treniruojantis centrifugoje bei reikia nemazai laiko praskraidyti ore. Siaip pilotu apranga irgi ne siaip sau, o jin taip pat atlieka perkrovu mazinimo funkcija.
Tomcat 2009-03-27 18:09
Antram klipe tik apie artimą dvikovą kalbama, o F-22 arba F-35 principas yra tas, kad jie nepastebėti iš didelio atstumo turėtų numušti priešų lėktuvus.. Amerikonai stengiasi padaryti "nematomus" ("stealth"), bet gal mažiau manevringus lėktuvus, o rusai stengiasi padaryti kuo manevringesnius lėktuvus, bet neturinčius "stealth". Kas iš to manevringumo, jai tave už didžiulių atstumų nepastebėtas seka priešo lėktuvas kuris bet kuriuo metu gali paleist į tave raketą, toliau nepastebėtas sekti tave ir užtikrinti, kad nepaspruktum? Juk tu negali numušti to, ko nematai.
Arns 2009-03-27 22:30
ideja tavo gera, bet turi sociai trukumu, pvz o jei nenumus to lektuvo? Kad ir kokios greitos raketos, bet lektuvas neredamas islikti nematomu privales buti gan toli, o jau paleista raketa is karto ji isduos, o isvengti raketos nera jau taip ir neimanoma, galu gale dazniausiai skraido 2 naikintuvai, po iena reciau. Na sakykim jo nenumusa sakysi, bet jo radarai nematys, o pats kiek toliau pasitrauks, bet juk yra palydovai. Kodel didzioji dalis povandeniniu laivu plaukioja ledynu teritorijoje? Is palydovu matyti viskas kaip ant delno, tad negi manai jog rusai nesugebetu palydovu staigiai zvilgtelti i ta teritosija ir kordinuoti kur randasi ir kaip gaudyti ta naikintuva?
Tomcat 2009-03-28 14:20
Na palydovai priešininko numušimui čia yra visai ne prie ko. Lėktuvai numušinėja priešus iš didelių atsumų naudodami radarų valdomas raketas (amerikonai naudoja AMRAAM AIM-120, o rusai neatsimenu pavadinimo, bet irgi radaru valdomas). Vienu metu raptorius gali sekti kelis taikinius (tiksliai nepamenu kiek) ir bet kuriuo metu gali paleisti į visus sekamus naikintuvus po raketą. Net jaigu paleidimo metu tave sugebės susekti priešas turės labai daug vargo norėdamas "užlockinti" tave ir + dar turės gintis nuo tavo jau paleistos raketos. Ir aišku jaigu ir pavyktų priešams išvengti tavo raketos, tu bet kuriuo metu galėtum paleisti dar vieną raketą. O dėl nematomumo tai net ir būdamas gan netoli lėktuvas kurio radiolokacinis atspindys yra mažesnis negu paukščio gali išlikti nepastebėtas.
Darek 2009-03-28 14:27
o dabar rusų propagnda http://www.youtube.com/watch?v=nrx7pGdZ7-A
Darek 2009-03-28 14:30
sekti kelis taikinius gali visi nauji naikintuvai net kinu naikintuvai gali sekti 10 taikiniu vienu metu
Tomcat 2009-03-28 14:35
Čia tik atsakymas Arns, nes jis sakė, kad jaigu skristų du priešų lėktuvai, tai raptoriui būtų problemų juos numušt.
enzim 2009-03-28 23:58
,,Nematomi" lektuvai yra skirti kovai prieš technologiškai atsilikusias šalis- tai yra trečiojo pasaulio šalis. Rusai jau šeštam- septintam praėjusio amžiaus dešimtmetį nutarė šių technologijų nevystyt, dėl jų nežmoniško brangumo ir menko karinio efektyvumo. Jie specialiai nutekino informaciją į JAV, kad šie užsikabytų ant šio projekto. Rusams- tai viena labiausiai pavykusių dezinformavimo operacijų. Mačiau laidą, apie rusą mokslininką, šios technologijos teorinių pagrindų sukūrėją, kurioje jis pristatė kitą savo darbą, kuriame įrodė, kad šiuolaikinės radarų sistemos be vargo susitvarko su ,, nematomumo" poblema: viskas piklauso tik nuo radarų tinklų tankumo ir jo išdėstymo. Ir tai tik vienas iš kelių būdų efektyviai aptikti ,,nematomus" lėktuvus.
Tomcat 2009-03-29 13:27
O ta laida buvo "Nepaaiškinami faktai" (ar kažkas tokio) ? Kodėl tada rusų kuriami su-47 ir su-37 yra (su-37 buvo) projaktuojami taip, kad turėtų "nematomumo" technologiją, jai tai visai nepasiteisinęs dalykas? Ir kodėl tuomet F-117 ir b-2 yra labiausiai pasisekę šių laikų bombonešiai jaigu juos taip lengva numušt? "Nematomus" lėktuvus galima lengvai aptikti žinant tikslią jų buvimo ore vietą. Manau, kad rusų valdžia veikiau jau savo žmones dezinformuoja negu JAV. Ir patarimas- netikėk viskuo ką tau sako.
Arns 2009-03-29 13:38
Nematomus lektuvus susekus numusti jau itin lengva, nes neturi manevringumo, grecio. Susekti zinoma kiek sunkiau, tam jau reikia specialiu sistemu. Pvz f117 jau tetinkamas technologiskai atsilikusioms salims gasdinti, jie buvo kurti tokioms salygoms kai radarai minimum 10 kartu maziau signalu i ta pati plota pasiusdavo, tad juos sugebedavo issklaidyti, taciau dabartiniu sistemu jau nebegali sugauti. Jei neklystu vienintelis per jugoslavijos kara numustas NATO lektuvas ir buvo butent f117 Tad galima speti jog jie ne seip sau aklai i dangu saude kol pataike, jie mate ji
Tomcat 2009-03-29 14:35
F-117 pirmas skrydis buvo 1981 m. , o numuštas buvo 1999 kai radarai jau buvo pakankamai pažengę, kad susektų. F-117 pakeitė B-2 kurio atspindys yra maždaug 0.0015m2, o tai yra dvigubai mažiau nei F-117. Pavyzdžiui F-22 atspindys yra 0.0001~0.0002 m2, o Mig-29 maždaug 5m2. O dėl numušamumo tai kaip tik daug sunkiau numušti "nematomus" lėktuvus, nes kaip jau rašiau anksčiau, tai tolimojo nuotolio oras-oras raketos naudoja lėktuvo radarą, kad žinotų ką reikia numušti. O jaigu lėktuvo radarai nieko neranda, tai ir numušt nebus šansų.
Darek 2009-03-29 14:40
o man idomu kodėl nedaro atvirkščiai , siunčia signalus taip kad ant radaro butu vienas didelis blynas per visa radara, žinotu kad kažkas yra bet kur tiksliai negalėtu nustatyti
Arns 2009-03-29 14:51
tada reiktu buti Chuku Norrisu ir numusti vienam visa eskadrile O del tu radaru lektuvu raketoms, tai tik kelios buna tokios, dar yra persekiojancios siluma skleidziancius objektus, tik tiesiai skrendancios ir pan, tad turint greicio pranasuma galima jau gan neblogai sukombinuoti. Juk kodel raptoriai bando kopijuoti MIG-29 manevringuma? Nes supranta, kad ju pranasumas tik kol nematomi, oro musiuose vien sito nepakanka
Tomcat 2009-03-29 14:52
Reiktų baisiai didelės yrangos tam, be to turbūt lengvai nustatytų iš kur sklinda signalai, o ant antžeminių radarų to padaryt išvis nebųtų įmanoma, nes jie pastoviai sukasi. Ir išvis manau, kad tai neįmanoma.