„Facebook” ieško paramos  (9)

Sparčiausiai augantis socialinis pažinčių tinklas pasaulyje „Facebook” ieško papildomos finansavimo paramos, teigia „BusinessWeek”. Suma nemaža – 100 mln. dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės atstovas spaudai tikina, jog augant portalo lankomumui, vis daugiau tenka investuoti į naujų serverių nuomą. Papildomi serveriai leistų optimizuoti procesus ir sutaupyti nemažai pinigų.

„Facebook” visuomet ieško galimybių sumažinti išlaidas, ypatingai ekonomiškai sudėtingu laikotarpiu” – priduria „Facebook” atstovas spaudai.

Šių metų vasario pabaigoje „Facebook” portale jau buvo užsiregistravę 275 mln. vartotojų (praeitų metų vasaro pabaigos vartotojų skaičius – 100 mln). Per paskutinius keletą mėnesių „Facebook” išvertė platformą į daugelį užsienio kalbų, tarp jų ir lietuvių – tai tik dar labiau paskatino ir taip didėjantį lankomumą.

Šiuo metu „Facebook” turi faktiškai vieną pajamų šaltinį – internetinė reklama. 2008-ųjų metų „Facebook” pajamos buvo 210 mln. JAV dolerių, o ateinančiais metais jos turėtų augti 10%, iki 230 mln. JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: