Lietuvoje pradedamos populiarinti sandarių namų technologijos  (6)

Vakar Lietuvos parodų centre LITEXPO įvyko didelio susidomėjimo sulaukusi konferencija „Ar įmanoma pastatyti III-iosios kartos namą, naudojant II-osios kartos šiltinimo technologiją“. Parodos lankytojai sužinojo, kaip pastatyti energetiškai taupų namą ir jį eksploatuojant sumažinti išlaidas už šildymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pirmoji tokio pobūdžio teorinė paskaita parodoje, skirta informuoti žmones apie efektyviausias šilumos išsaugojimo priemones ir tokiu būdu paskatinti juos taupyti ne tik savo pinigus, bet ir šilumos energijos resursus.

„Šiltas ir ekonomiškas būstas šiandieninėje ekonominėje situacijoje ne prabanga, o būtinybė. Norėdami ateityje gerokai sumažinti šildymui skirtas išlaidas, naujai statomą ar renovuojamą namą reikia efektyviau šiltinti. O šiltinimo efektyvumui didžiausią įtaką daro ne šiltinimo medžiagos storis, o tinkamas namo konstrukcijų užsandarinimas. Skaičiuojantys savo pinigus ir norintys gyventi ne tik ekonomiškai, bet ir šiltai, jau šiandien turėtų savo būsto šiltinimui naudoti naujausią Lietuvoje III-iosios kartos sandaraus šiltinimo technologiją“, – teigia pranešimo autorius, pastatų šiltinimo ekspertas Robertas Karvauskas.

Konferencijoje dalyvavęs nepriklausomas ekspertas doc. dr. Česlovas Ignatavičius džiaugiasi, kad pabrangus šilumos energijai, pastaruoju metu ne tik jis, vertindamas statinių kokybę, didesnį dėmesį skiria pastatų apšiltinimui.

„Pastebėjau, jog padidėjęs noras turėti šiltą ir ekonomišką namą skatina žmones ieškoti efektyvių šilumos sukūrimo ir išsaugojimo priemonių. Džiaugiuosi, kad šiais metais ne tik parodos „Resta 2009“ tematika, bet ir patys parodos ir konferencijos dalyviai skatina statyti ekonomiškai ir moko taupyti šilumos energiją. Esu įsitikinęs, kad remiantis Roberto Karvausko patirtimi, žmonėms pavyktų sutaupyti nemažai pinigų, skirtų šildymui“, – teigia 30-ties metų statinių defektologo patirtį turintis Česlovas Ignatavičius.

Pranešimą „Ar įmanoma pastatyti III-iosios kartos namą, naudojant II-osios kartos šiltinimo technologiją“ skaitė 15-os metų patirtį šiltinimo srityje turintis inžinierius/statybininkas – Robertas Karvauskas, asmeninio puslapio www.sandarusnamas.lt ir energetiškai taupaus namo idėjos autorius, vedantis seminarus ir konsultuojantis visais pastatų šiltinimo klausimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: