„Microsoft“ paskelbė naują informaciją apie „Windows 7“  (13)

Kadangi jau šią savaitę startuos oficialus „Windows 7 RC1“ išleidimas, „Microsoft“ galiausiai nusprendė paviešinti, kokie bus galutiniai naujos operacinės sistemos reikalavimai kompiuteriams ir kaip jos išleidimas paveiks OS "Vista".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint įdiegti 32 bitų „Windows 7“ versiją, prireiks 16 GB laisvos vietos kietajame diske ir 1 GB operatyviosios atminties (RAM). Tiek 32, tiek ir 64 bitų OS versijos reikalaus 1GHz ar greitesnio procesoriaus, bei vaizdo plokštės, palaikančios DX9 ir „Windows Display Driver Model 1.0“ ar aukšesnę. Panašūs reikalavimai buvo išketi ir Beta versijai, tačiau 64 bitų versija nuo šiol reikalaus 20 GB atminties kietajame diske ir 2 GB operatyviosios atminties.

Nors naujos komplektacijos kompiuteriams šie reikalavimai nėra "neįveikiami", tačiau akivaizdi tendencija sunaudoti vis daugiau sistemos resursų.

Taip pat „Microsoft“ pranešė, jog nutrauks operacinės sistemos „Vista“ prekybą ne ankščiau 2011 metų sausį. Tai reiškia, kad mažiausiai metus „Windows 7“ ir „Vista“ bus leidžiamos kartu.

Taip pat „Microsoft“ atstovai pabrėžė, kad operacinės sistemos „Vista“ palaikymas namų vartotojams tęsis iki 2012 metų. Korporatyvinių versijų naudotojai galės gauti nemokamą „Vista“ palaikymą iki 2017 metų balandžio.

Ankščiau buvo manoma, kad „Microsoft“ nutrauks „Vista“ platinimą iškarto po „Windows 7“ operacinės sistemos. Pastaroji turi pasirodyti ne vėliau kaip 2010 metų pradžioje.

Kaip taisyklė, „Microsoft“ neatsisako prieš tai buvusios operacinės sistemos platinimo rinkoje pasirodžius naujai. Pavyzdžiui, po „Windows 98“ pasirodymo, „Windows 95“ buvo platinama daugiau kaip dvejus metus.

Operacinė sistema „Vista“ pasirodė 2007 metų pradžioje, bet „Windows XP“ iki šiol diegiama į ultrabiudžetinius kompiuterius. „Microsoft“ planuoja platinti „Windows XP“ skirta tokiems kompiuteriams ir po „Windows 7“ pasirodymo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: