„Red Hat“ padavė į teismą Šveicariją dėl „Microsoft“ protegavimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

wilkas 2009-05-28 11:14
Del mano darbui reikalingu programu taip pat galiu pastebeti, kad linux aplinkoje nera jokiu vertimui CAT (Computer assisted translation) skirtu priemoniu. Kadangi dauguma ju veikia tik integruotos (per clipboard'a, Win objektus) i kitus paketus (Office, jo spellchecker'i, terminu duomenu bazes). Net jei kaikurias programas pavyktu paleisti per virtualias Win aplinkas, sklandaus darbo tikrai nebutu. O Win aplinkoje ju gausu (ir cia tik kelios populiariausios): Trados, SDLX, TranslateCAD, De Javu X, Across.Net, Logoport, Helix, Xliff editor
wilkas 2009-05-28 11:23
Na jei darai shutdown tai taip, bet ar verta tai daryti? Yra sleep, hibernate funkcijos. Zmonos laptopas su Vishta ir kruva paleistu puslapiu bei dokumentu is uzmigdytos busenos (kai neveikia nei hardas, nei procas) isijungia per 1-2 sekundes
Smėlis 2009-05-28 11:28
dar kartą gerai perskaityk prieš tai m,ano esantį postą ir atsakymą ar žinau Wine rasi labai lengvai Wine yra šlamštas tinkamas tik vaikiškom arba pasenusioms programėlėms paleisti. elementarus skype neveikia ir tenka sėdėti su senokai neatnaujinta Linux platformai skirta versija. ką jau kalbėt apie AutoCAD, CATIA, SolidWorks, NAV, CorelDraw (ir nekiškit to Inscape, kuris yra nelabai koks dalykas) ir t.t.
Skaičius 2009-05-28 11:44
Smėli, tu pameti kelis MS produktus, kurie yra skirti TIK MS platformoms ir klausi ar yra alternatyvų Linux'ams? Nelabai geras pavyzdys. Žinau, kad CAD alternatyvos nebuvimas daug ką laiko prie Windows. Bet ir vėl, čia juk ne Linux kaltė, o tų pačių CAD kūrėjų, juk galėtų ir jie „portą“ padaryti Linux'ams. Nedaro... Na, gal čia kalta maža Linux rinkos dalis, bet dar pasikeis. O jeigu dabar reikia CAD, naudok Windows. Niekas neverčia prie Linux eiti. Geležies palaikymas gerėja su kiekvienu nauju Linux branduolio išleidimu. Problemų su geležimi šiaip mažai, bet vis dar pasitaiko, nors padėtis keičiasi, galiu drąsiai teigti, kad su didesne Linux rinkos dalimi išnyks ir tokios geležies problemos (pats nesusidūriau su tokiomis dar). Wilkas yra pripratęs prie Windows, todėl jis ir sako, kad jam ten viskas patogiau. Aš pripratau prie GNOME aplinkos. Kur Windows'uose virtualūs darbastaliai? Kur paprasčiausia galimybė išsidėstyti viską kaip AŠ noriu? Nėra tokios galimybės. Turiu naudoti taip, kaip man liepta! Prieš pora savaičių užsimaniau pažaisti, nutariau įsirašyti Windows XP. Štai kas buvo: Instaliacija truko apie 30 minučių, kompas restartavosi kelis kartus, tokias nesąmones jau buvau pamiršęs (Windows 7 vis dar tas pats!). Pagaliau įsirašė. Įsijungiau IE, nes norėjau parsisiųsti FireFox, bet... Nebuvo interneto! Reikia draiverių... Gerai, įsijungiu Linux ir „medžioju“ draiverius internete. Po kokių 15 minučių baigiau medžioklę. Įsijungiau Windows, po kiekvienų draiverių instaliacijos reikėjo restartuoti kompą. Praėjo dar keliolika minučių... Pagaliau galėjau jungtis prie interneto... Parsisiunčiau FireFox. Tada prisiminiau, kad reikia ugniasienės ir antivirusinės... Parsisiunčiau ir juos, sekė dar du restartai. Dar keli Windows pareguliavimai ir galėjau įsirašyti žaidimą. Bet jau po pusantros valandos knisimosi nebebuvo noro. Jeigu reikėtų dirbti Windows aplinkoje, būčiau užtrukęs dar daugiau, nes programų instaliacijos procesas ten daug sudėtingesnis ir lėtesnis, reikia klaidžioti po interneto svetaines ir ieškoti tos prakeiktos programos... Palyginimui: Ubuntu instaliacija truko 7 (taip, septynias) minutes. Jokių bereikalingų restartų. Dar apie 10 minučių užtrukau kol viską išsidėsčiau pagal savo poreikius. Elementariausios programos jau yra, nebereikia leistis į medžioklę. Jeigu reikia ką nors įsirašyti, atsidariau Synaptic ir neužtrunku ilgiau kaip 1 minutę beieškodamas ko man reikia... Oho, kiek prirašiau
wilkas 2009-05-28 11:52
As irgi buvau vaikas ir turejau 3 OS vienam kompe (zaidimams, web serveriukas ir seip pasibandymui kas nors naujo), gyriausi 4 darbastaliais, paleidinejau eggdrop'us ir pan. Bet poreikiai keiciasi. Ar pirksi masina, kurioje viskas idealu, tik vienas ratas kazi ko nepataisomai isluzes, ar imsi gal ne tokia greita, bet idealiai is tasko A i taska B nuvezancia masina?
Skaičius 2009-05-28 12:06
Tu vaikas būdamas džiaugeisi Linux'ais. Aš suaugęs džiaugiuosi, dirbu su jais. Kaip ir sakei, poreikiai kiekvienam yra skirtingi. Windows – žaidimai (nors ir retai). Linux – darbas. Štai mano poreikiai. Jau išsakiau savo nuomonę, jūs išsakėte savo. Kas nuo to pasikeis? Niekas. Velnias, kaip nekenčiu tokių diskusijų, bet vis į tokias įsiveliu
Windas 2009-05-28 12:07
Na esme MS pasieke ishtikro savo su marketingu.. jie ibruko visiems MS produktus zmones nebemoka dirbti su Open offisu nes zinoti tik kaip naudoti MS offisa.. mokyklose moko MS offisa ir t.t. pvz jei zmones mokintu ish pradziu su linuxais dirbti o ne MS produktais tai mokyklos ir sutaupytu $$ ir vartotojai gudresni butu.
Arns 2009-05-28 12:11
mokina tai kas reikalinga, gal dar reiktu ivesti mokinima skaiciuoti skaitliukais? Tevus dar mokino Bukimrealistai, didzioji dalis ateityje susidurs su MS produktais ir reikes dirbti, tad ir mokoma ko gali prisireikti, juk kitam net daugybos lentele gali buti tik mokykloje reikalinga, bet del to jis neturetu uzsipulti mokyklos "kam ji kisa tai ko man nereikia, tai zaloja mano menininko prigimti".
Smėlis 2009-05-28 12:11
kuo pavyzdys blogas? niekaip nesuprantu. tai manau pats puikiausias pavyzdys dėl kurio Linux dar daug reiks tobulėti. mano įvardintos programos skirtos verslui. kaip gali Linux pretenduoti į Windows rinkos dalį, jei nieko negali pasiūlyti šioje srityje? ką linux gali pasiūlyti rimtai gamybinei technologijų įmonei? čia kalbu iš sakyklos, kurioje pats sėdžiu. tarkim mano įmonė nori taupyti ir atsisakyti Windows (nenutuokiu kaip tas taupymas gautūsi atsisakant softo už kurį jau sumokėti pinigai). kuo jai pakeisti NAV, AutoCAD, SolidWorks, Exchange?
Smėlis 2009-05-28 12:18
norėčiau užduoti klausimą: koks darbas? tiesiog turiu įtarimą kame reikalas ir noriu įsitikinti
wilkas 2009-05-28 12:18
Taip, kvaila del to gincytis, nes kiekvieno poreikiai tikrai skirtingi. Bet nervuoja, kai tokiu atveju, kaip paminetas straipsnyje, sakoma jog kazkas yra proteguojama. Pabandyk vaizdo reklamu kurimo studijai vietoj Apple Mac OS pasiulyti kokia Solaris sistema. Arba kokio universiteto MainFrame sistemai pasiulyti koki Windows Vishta. Ir sakyti, kad be konkurso ima ne tavo produkta, jog proteguoja... Cia siulomas plaktukas, kai reikia sauksto ir jokio konkurso tarp ju neturi buti. Kiekvienam daiktui savo vieta.
NForce 2009-05-28 12:21
Visi Linux turi tokį patį gerą suderinamumą su geležim. Ir yra daug atvejų, kai tas suderinamumas geresnis nei windows. Paleiskit savo Vištą ant ARM Procesoriaus, ot bus juoko Pas mane tiek ant gentoo tiek ant arch visa mano laptopo įranga be jokių problemų veikia. O šriftai, kad būtų normalūs, reikia į google įvest kažką panašaus į HowTo nice fonts <your_distribution>. Ir tada jau į windows šriftus žiūrėt nebegalėsi
Windas 2009-05-28 12:22
to Smelis: sry bet kvailas buvai kad ta softa pirkai.. seip su grafika daug nedirbu bet man rodos solid worksa gali blenderis pakeisti. to Arns: O tu isitikines kad ateityje su MS produktais zmones dirbs.. pas mus i darba atejo vadybininke.. davem openoffisa.. sako nemoku.. ishmokykit.. vnz yra ir mac ir linux ir win... linuxai su diena vartotoju gauseja... po truputi zmones ish win eina i linuxa... niekas nezino kas bus po 5metu.. ir ishvis manau win greitai bus kaput.. o tai darbuotojus meta lauk pajamos mazeja ir t.t. Seip linuxe visko pilna tik pasiziuret reik.. jug kas tinka jusu darbui irgi nezinojot kol nepaieskojot ir neradot MS produktu.. tas pat ir su linux reik i lyst i google ir paziuret kazka pn pvz: SolidWorks alternative for LINUX ir t.t. rasi kazka pn: http://www.wareprise.com/2009/04/18/lis ... olidworks/ seip.. tik pasiieskoti reik.. esme kaip pradedi nuo windowsu ir eini i linuxus tai sunkoka buna bet jei eini ishkarto i linuxus va tada kita kalba... migracija visada sunkiau buvo.
Smėlis 2009-05-28 12:27
ne, negali. tai absoliučiai skirtingos programos. ir kuo aš kvailas? kuo man Linux būtų buvę geriau? kuo? bent vieną alternatyvą esi bandęs? jaučiu ne. o aš bandęs labai daug.
Skaičius 2009-05-28 12:28
. Šiek tiek mokslų ir praktikos dar laukia. Koks įtarimas buvo?
Darek 2009-05-28 12:30
kurie ieško alternativu tarp linux ,mac ir windows turetu apsilankyti http://alternativeto.net/
NForce 2009-05-28 12:31
Exchange funkcionalas kiek žinau jau senai samboj yra
Smėlis 2009-05-28 12:32
įtarimas tas, kad už Linux pasisako žmonės dirbantys IT srityje. o štai kas atiena iš kitų sričių, artimiausiu metu nesirinks jų, nes jiems jie netinka. nekalbu apie sekretores, kurioms reikia pašto ir word procesoriaus. kalbu apie rimtas gamyba, mokslo tyrimais užsiimančias įmones, kurioms reikia taikomųjų programų, kurioms netgi toje pačioje Windows platformoje nebūna alternatyvų, o ką jau kalbėti apie Linux.
wilkas 2009-05-28 12:35
Padarytu viska: 1) per turima Nokia telefona prisijungti prie interneto Prie telefono eina Win programa Nokia PC Suite (su lietuviska instrukcija) turinti viena mygtuka - Connect to Internet 2) Is forumo atsisiusta nauja zemelapi isikelti i delninuka (ar koki iGO navigacijos aparata) Is katalogo i kataloga mokes perkopijuoti visi, tik beda, kad kai kurie delninukai pasiekiami tik per MS ActiveSync. O jei delninuko atmintis yra vidine, o ne SD kortele - Linux aplinkoje problemos. 3) Is kaimynes atsinesto USB raktuko paleisti per telika keliones nuotrauku demonstracija. Nvidia control panel - Multidisplay setup wizard. 3 ar 4 Next paspaudimai ir matai vaizda per telika. Belieka per bet kokia populiaresne nuotrauku perziuros programele paleisti Slideshow. 4) Ir irasyti vaiko krikstynu vaizdo irasa is paprastos buitines HDD kameros (pvz., Panasonic HS9, kuriu dabar dauguma vaizdo irasus saugo AVCHD formatu) i DVD su smagiu vaikisku meniu, kad pasileistu per paprasta buitini kino centra. Taip pat prie kameros yra tik Win aplinkai skirta programa, kurioje keliais paspaudimais tiesiogiai is kameros sukuriamas DVD. Linux aplinkoje tektu kopijuoti AVCHD turini, ieskoti kaip ji konvertuoti i populiaresni (koki MPEG) ir tuomet irasineti i DVD. Jei jau mano senele >70 metu moka per skype anukui paskambinti, tai 33 metu vyriskis turetu buti maumas, kad nemoketu Win aplinkoje minetu dalyku daryti.
wilkas 2009-05-28 12:39
Maisai pasekmes ir priezasties sarysi. Kitu OS maza rinka, nes kitos os yra siauresnes paskirties. MS neatejo ir nepasake pirkit tik mano produkta. Jis patenkino daugiau poreikiu, naturalu kad yra populiaresnis.