„Red Hat“ padavė į teismą Šveicariją dėl „Microsoft“ protegavimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Skaičius 2009-05-28 12:44
Gerai... Matau, diskusija vis dar tęsiasi... Jūs čia linksmai pasiginčykite kuri OS yra geriausia ir neprieikite jokios išvados Man jau atsibodo. Sėkmės!
wolas 2009-05-28 12:45
Mano asmeninė nuomonė. Man windows nepatinka (iš principo, kokio velnio mokėt pinigus ir vėliau dar mokėt ir dar mokėt). Jau geriau atsėdu kiek ten daugiau laiko, bet pasidarysiu su linux negu su windows. Windows "žydras" draugiškumas pastoviai šokinėjantys popup'ai man sukelia didžiulį erzulį vos aš juos įsijungiu. Labai pripratau prie kde3.5 ir visas user interfeisas yra daug geresnis ir patogesnis už windows. Na ir dar vienas dalykas paskatinęs pereiti ant linux tai pastovus windowsu lėtėjimas. Jei kas neveikia ant linux turiu virtualbox'a. Taigi sumoi viskas veikia. Kas tikrai GALI neveikti tai tiktai 3d (dx) reikalaujančios programos ko virtualbox nepalaiko. Nepyk, bet tavo palyginimai skamba daugiau negu juokingai. Windowsu mašina bus pergrūsta 8) kirminiuota, sliekuota, arklidės bus integruotos ir tvartas ir dar bakterijų ferma. Kad pašalinti visą šią gyvastį dar daktarų reikia veštis sumoi patogiai ir juolabiau "idealiai" važiuoti nebėra vietos bsod ir tokius popupus "where do you want to crash today?" ir panašų mėšlą pamirštu O šeip ir pats mėgstu nesąmoningų palyginimų padaryt Windows troba ir Linux troba. Ateini i windows troba ir ateini linux troba. Reikia kažką pasidaryti. Linux: Ieiname, kambarys švarus ir tvarkingas. Pasitinka pingvinas -Noriu to ir to. Pingvinas tingus padaras už tave nieko nedaro. Tada pats pasidarai ta ir tą, įsitempi ko tau reikia ir tt. Viską savom rankom bet pasidarai gražiai tvarkingai kaip pats nori ir sugebi. Windows: Ieini kambarys visko pergrūstas praeiti neina dar ant tako šimtą metų supuvusi verpimo mašina pastatyta. Paprašai bobutės išnešt verpimo mašiną, bet ji neleidžia vdrug dar kada paverpti reikės. Taigi pasiemus šluota tave išgrūda arba pats išeini. Antras mėginimas: ieini, bet prieš tai reikia turėt kalašnikovą ir taip visokių bombų, nušauni bobutę dar koki dieduką nukastruoji nu ir prieš einant reikia Sargį nukalt, kad po kojom nesiveltų tada pasiemi kujį ir bombas viską plakdamas pasidarai ką tau reikia.
NForce 2009-05-28 12:45
1) Jei jis ne maumas, tada niekas netrugdo atsidaryt vieną programą ir per ją prie to interneto prisijungt per bluetooth arba kabelį. 2) Kiek žinau naujose distribucijose yra ActiveSync palaikymas. Be to čia tiek delninukas tiek Windows tavo nurodytu atveju yra M$ produktai, kažkaip net nesąžininga reikalaut vienodo palaikymo. Gali pirkt delninuką su Linux. 3) Catalyst control panel, combobox'e pasirenki antrą displėjų, uždedi varnelę ant enable, belieka per bet kokia populiaresne nuotrauku perziuros programele paleisti Slideshow. 4) Yra krūva Linux aplinkai skirtų programų, skirtų kurti DVD su meniu (su integruotu kamerų palaikymu) ir panašiai
NForce 2009-05-28 12:48
2wolas, naujausiose VirtualBox versijose berods jau padarė 3d palaikymą
wolas 2009-05-28 12:51
Jeigu viską taip pasidarytų tai man neskambinėtu, neklausinėtų ir pinigus nemokėtų, kad aš viską sutvarkyčiau/padaryčiau kaip pats sakei paprasti windblows vartotojai.
wolas 2009-05-28 12:52
OpenGL, bet ne dx perskaityk postą dar kartą
wilkas 2009-05-28 12:54
Aciu visiems uz diskusija. Manau ji pravers busimiems lankytojams, kaip siu sistemu pliusu, minusu bei irankiu pavadinimu informacijos saltinis.
Redakcija 2009-05-28 14:01
Linux prieš Windows => neišsiamiamų diskusijų šaltinis Jeigu taip užsiėmus ir "atkasus" visas mūsų forume diskusijas šia tema, tikriausiai gautume medžiagos pusei knygos Bet kai sakoma, per ginčus gimsta teisybė
rwc 2009-05-28 15:24
Deja, Smėli, čia kaip tik prašovei. Kaip /. mėgsta sakyt, sau į koją. 1. IT'šnikams jokio skirtumo. Reikėjo Soliario - statėm kas VMWare po WinXP, kas programino po WinXP, o testavo ant dedikuoto Soliario, ir atvirkščiai - reikėjo AD serverio, CentOS'iniam klustery pakūrėm Win2K3 po VMWare. Kas IT'šnikams rūpi - suderinamumas. Taigi nori nenori visi testavom po Firefox/Opera, dokumentus rašėm su OOo (kad suvoktumėm OOo konverterio subtilybes), IIS pakeitėm į WebSphere/JBoss/Apache. Kartą išmoksti - ir tada dzin, ar tai bėgs po Windozėm, ar po bet kokia *x platforma. 2. Mokslui beveik visi top-500 universitetai naudoja vienokius ar kitokius *x'us, ypač kai eina kalba apie modeliavimus, matematinę analizę, klasterius, klasterių imitaciją darbo grupės lokaliuose workstation'uose, kai reikia prisijungti per SSH prie savaitę besisukančio proceso ir t.t. Net ir publikaciją parašyti su TeX po Windozėm sudėtinga. Mano žmona, iki tol užkietėjusi Windozininkė, paprašė sumesti Linux'ą, kad galėtų dirbti iš namų. 3. Sekretorėms - taip, užtenka OOo, Thunderbird ir padoraus WebDAV'o. Jei kojos nekištų valstybė ir visokios Pragmos su Windows-only buhalterinėm programom ir pan.. Čia problema daugiau su atvirų standartų palaikymu (t.y., valstybinė politika) ir kad LT rinkai programuoja žemiausios kastos programeriai, temokantys paišyti VB formas. 4. Dirbantys darbą... Dizaineriai, leidėjai mieliau renkasi MacOS. CEO renkasi MacOS ("prestižas"). Dirbantys su specializuotom staklėm... Dažnai jų softas parašytas DOS'ui, taigi net XP kartais netinka, apie Vista nekalbu. Tačiau jie priversti ir vis tiek dažnai turi dual-boot sistemas. Architektai ir kitos siauros sritys... Deja taip, bet jie - ne dauguma. Ir, kaip pats mini, jie pririšti ne prie OS - o prie konkretaus produkto. Na, dar dėstytojai, mokytojai - ką, padarysi, kad mokymosi programose yra įkalta Outlook2007, Word2007? Bet tai nuleista iš viršaus, ir, kaip pasirodo, mokoma ne kompiuterinio raštingumo, o darbo su konkrečiais produktais niuansų. Ar tai geriausiai atstovauja moksleivių/studentų interesus? Abejoju. Skaičiau 2009/2010 kompiuterinio raštingumo temas - ir, prisipažinsiu, daugiau nei pusės nesupratau, nors esu įsitikinęs, kad sugebėčiau padaryti viską, ko tos programos reikalauja iš funkcinės pusės. Taigi problema ir yra ne OS patogume ar pan.. Prie ko pripranti, tą ir naudoji. O, grįžtant prie straipsnio, matome tipišką "nuleidimo iš viršaus" atvejį - užuot skelbę konkursą ir išvardinę funkcionalumą, kurio reikia, valdininkai eina tiesiausiu, ir tikriausiai "geriausiai pateptu" keliu - perkam Vistą už 10mln, ir kam tų konkursų, svarstymų... O ką - jei dar liaudis pamatys, kad mokam už nereikalingus dalykus?... Ir tik nesakykite, kad Win2K ir Office2K paremtame tinkle viskas su Vista/Office2007 puikiausiai bėgs, nebus suderinamumo problemų... O kur dar apmokymai...
rwc 2009-05-29 14:55
Update:
KoksSkirtumas 2009-07-02 20:11
Pasiskaičiau apie CAD ant Linux - juokinga, vaikinai. CAD dirba su windoze ir OS kaina čia yra nulinė. Turiu savo kompe 3 CAD programas, kurių kaina 10kLt+. Aš nekalbu apie nelegalus, viskas oficialu ir reikalinga darbui. Tai ką reiškia tokiu atveju OS kaina? Visiškai nieko... Man svarbu, kad dirbtų tos programos, kurios man duoną uždirba. Kai bus tokios Linux'e, gal ir pereisiu iš idėjos. O kol kas - esu Bilo šalininkas, nors ir keikiu jo vištą kiekvieną dieną. Minėjot Bricscad for Linux - o kiek Lietuvoj realiai dirbančių su juo? Sorry, čia tik pliusiukas uždėtas, kad veikia, nes versija sena. Taigi, jei minit Linux+CAD, tai tikriausiai neturit jokių realių reikalų su CAD. Linkėjimai visiems Pingvinukso mylėtojams
rwc 2009-07-03 17:22
GODhack 2009-07-05 14:42
Nes mokyklose windows mokina nemokamai ko neturetu but. Mokyklose BMW taisymo kazkodel nemokina. Kitas dalykas, kad jei jau moki windows tai Ubuntu kazkokiu grandioziniu naujoviu nera. Tik kad visiskai skiriasi programu instaliavimo procedura ir bylu sistemos tvarka.
GODhack 2009-07-05 14:47
Zinai as darbe (tiksliai darbinej praktikoj uznivere) dirbu su MSDOS 6.22 nepatikesi, bet taip jau yra. Specifinis softas specifiniai draiveriai blabla. MSDOS man duona uzdirba ir del to dabar tureciau nenaudot nei Linux nei windows? Linkejimai M$ fanam. Tuo tarpu as is darbinio kompo traukiu fliuopikus po 4 per valanda ir kisu i Linuksa.