Dėmesio: naujas trojanas ištrina visus kompiuterio failus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Neodan 2009-06-08 09:26
Na as ir nebijau to viruso, nes sedziu ant linuxo Siaip tiek Windows tiek ir Linux turi savus pliusus ir minusus, taciau uzknyso jau tie kvaili useriai kurie skalija, kad linuxas netinkama OS namu/darbo kompui. Aneva nera jam softo ir zaidimai neveikia. Iskarto aisku, kad jie gyvenime nera ciupineje (arba ciupinejo senusenoveje) linuxo ir net neisivaizduoja kas ten yra ir ko nera bei kas kaip veikia. Tai prisiklauset draugeliu "specu" ir dabar tauzinat nesamones
vytautas39 2009-06-08 09:35
Vienas žodelis Synaptic
Outland3r 2009-06-08 09:39
Jie neklystu, tai OS dėstytojas sakė, kad tarp nulaužiamų serverių per metus yra apie 90% Linux'ų. Tad kiekviena OS turi savo silpnybių.
Mikis 2009-06-08 10:09
Perskaites foruma ir neviena pamaciau kas sukure sita virusa !! Kaip manote ar daugiau zmoniu pereis prie linuxo po tokiu virusu. Puiki kita reklamos puse Beje tokius kurejus reiketu saudyti.
Neodan 2009-06-08 10:35
Na jei sys admino rankos kreivos tai ka padarysi O kita vertus kaip gali buti procventas kitox, jei praktiskai visi servai vos ne ant UNIX stovi. P.S. konkurencija tarp OS yra gerai, nes ju kurejai tada stengiasi jas tobulinti.
Individas 2009-06-08 11:37
Žmogau, tu tikrai nesi matęs normaliai linux. Gal skaitęs ką nors apie jį, gal porą dienų paturėjęs, bet tikrai nesi naudojęsis. Aš kaip geimeris sėdžiu su windowsais, bet tiems kas žaidimų daug nelošia linux yra žymiai geriau. Jau nekalbant apie tavo minėtą programavimą ir PS - tu jau patikėk normalūs programeriai tikrai ant windowsų neprogramina net kai windowsams programas kuria...
sielinas 2009-06-08 11:59
Linux'ams virusų nėra nes mažai naudojami, kuo plačiau naudojami bus - atsiras ir virusai.
Mikis 2009-06-08 15:23
Sutinku 100%. Visi moka tik peikti windowsai blogi, skype blogas bet tai kodel juos naudoja dauguma DEL PAPRASTUMO IR AISKUMO!
kionig 2009-06-08 15:31
Normalus programeriai speju pagal tave tie kurie kuria linux ? Patikek daug kas programina ir ant windausu ir gali cia nepezet. Siaip linux user interface ir man slykstus. P.S beviltiska diskusija.. kad ir susimustume, vistiek naudosimes kuom noresim 8)
Karolis484 2009-06-08 15:45
Štai įdomi mintis vieno žymaus hakeriu kultūros asmenybių mintis: „Bandyti išmokti hakinti naudojant Microsoft Windows ar bet kurią kitą uždarojo kodo sistemą yra beveik tas pats, kas bandyti išmokti šokti sugipsuotam.“ – .Eric S. Raymond. Na čia ne programų kurimas, bet arti to. Beto džiugu kad nepaisant karštų diskusijų, linux naudotojų radas didėja. Vien šioje diskusijoj, kiek supratau, 9 pasisakę žmonės naudoja linux Iš dalies taip, bet dėl kitokios unix stuktūros, grieščiau atskirtų administratoriaus teisių, ju nebus tiek daug, be to jiems bus sunkiau skintis kelia.
Falcon 2009-06-08 15:51
Praleidęs visą š***, kurį visiškai nepagrįstai išlemenai (tai ir liks tik tavo nuomone) Atsakysiu į paryškintąjį klausimą Visų pirma - dėl saugumo. Šis straipsnis tik parodo Windows pažeidžiamumą. (kažkam, kas minėjo, kad linuxas saugus tik dėl mažo vartotojų rato) Taip, įtakos Linux'inių virusų minimalumui gal ir turi jų nepopuliarumas, bet tai - pliusas mano akimis, o ir šiaip, jei pasigilintum, kokiu principu veikia linux - suprastum, kad virusas linux'e - daugiausiai tik konkrečių "cross-platform" programų bug'ai... Antra - paprastumas. Kad ir kokį klaidingą vaizdą pieštų žmonės pripratę prie Langinių - turiu asmeninį pavyzdį - mano tėvui, kuris kompais nelabai linkęs naudotis - Windows - pernelyg sudėtinga, tad jis, kaip pradėjęs nuo nulio, renkasi Linux. Žinoma, atprasti nuo windows sistemos ir priprasti prie Linux - sudėtinga atrodo, nes terminai skiriasi, bet pradedant nuo nulio - Linuxas žymiai paprastesnis... Trečia - Stabilumas (ko gero antra turėtų būti . Linux'e už kiekvieną funkciją atsakinga vis kita programa praktiškai... ir jei ji sustreikuotų, kas nutinka nepalyginamai rečiau nei windows sistemoje - tereikia ją vėl paleisti (arba [palaukti, kol pati startuosis prireikus), O windows dėl savo monolitinės sandaros sustreikavus vienam procesui lūžta visas explorer'is... Ketvirta - techniniai reikalavimai. Vindows Vista net neleido iš pradžių įjungti Aero temos dėl silpnos vaizdo plokštės laptope... O linux pats sutvarkęs viską, jokių driver'ių neprašęs papildomai leido naudotis visais efektais (kurie lyginant su windows'iniais - tikrai pažangesni) Savaime suprantama, yra ir minusų. Pagrindiniai - Žaidimų nesuderinamumas (kas gali būti apeita naudojant windows žaidimų emuliatorius (Cedega), bei codec'ų primityvumas... Eiliniam vartotojui pastarasis minusas nemanau kad pastebimas apskritai, bet vaikantis "cutting-edge" technologijas tikrai pastebima, kaip ir nesuderinamumas su naujausia aparatine įranga... Bet paėmus bendrai viską - Linux mano akyse žymiai aukščiau. O dėl programų nebuvimo, tamsta labai klysti... Taip, internete nesimėto tos programos, kaip kad windows'inės, bet Linux distribucijos turi specialiai tam dedikuotus serverius, kuriuose tyra tūkstančiai programų, kurios, realiai, jau dabar pakeičia visas net ganėtinai reiklaus vartotojo naudojamas programas nuo grotuvų iki vaizdo ar garso redaktorių. (PhotoShop pakaitalas - Krita - net vizualiai gan panašus)... O jei iš principo būtent PS reikia - CrossOver programa be begalės žaidimų ir programų skirtų windows palaiko ir jį:) Dėl komentaro apie šio viruso kūrėjus, nemanau, kad tai Linux vartotojų darbas... Linux naudodamas (jau antri metai baigiasi) įsijungiau į bendruomenes, forumus, bendrauju su žmonėmis, kurie naudoja Linux ir... Jie visi yra konstruktyvaus mąstymo - nes to moko pati Linux dvasia - kurti ir dalintis savo darbu be atlygio, tik tam, kad kitiems būtų geriau ir patogiau. Mano akimis Linux dar ir žmogiškumo moko
wolas 2009-06-08 15:53
pezat nesąmones Pirmas dalykas Linux interfeisas yra belenkoks t.y koki tu nori toki tu jį pasidaryk, o kad windowsininkai kitokio interfeiso nesupranta jų problemos. Asmeniškai turiu ir windows kartais pažaidžiu pats šlykščiausias dalykas yra winu popupai iškarto "pasisveikina" vos užkrovus sistemą, o ją užkrovus vėl reikia perkraut, nes vėl kokių update'ų parsiuntė nu vnz brr. Dėl virusų taip atsirastų, bet parašyti normalų virusą ant linux yra didelis darbas, beto sunku jį pasigauti, nes programos yra siunčiamos ne iš warez, o naudoji package manageriai. O čia kur apie programerius kalbėjot ir kad jie mėgsta windows šypsena kelia na nebent tie programeriai tokie kaip "liaudies kackeriai" su trojanais pažaidžio oooo koks čia krootas vienžo Žinoma viskam yra išimčių bet linux yra n kartų gerensė platforma programint.
vyckas 2009-06-08 15:58
Paklausk eilinio linux vartotojo kada jis paskutini karta internete ieskojo kokios nors programos ir ja siuntesi. Atsakymas dazniausiai bus arba labai retai arba isvis niekada. Viskas ko reikia buna oficialiose saugyklose is kuriu jokiu virusu niekada negausi. Apie visokius serialus ir cracus isvis nekalbu, tokie dalykai linuxuose neegzistuoja. Net jeigu tu virusu ir butu reiketu turet sugebejimu dar juo ir uzsikrest.
gabus 2009-06-08 15:59
Tamstai siūlau burną išsiplauti su muilu. Dar pasakyk, kad visos programos tik kompiliuojamas. Matyt buvai "apšviestas" agentūros "viena boba sakė".
gabus 2009-06-08 16:07
Falcon 2009-06-08 16:29
)... Dar iš populiaresnių Xfce, LXDE ir t.t.... Tai kuris toks brudnas?
situ 2009-06-08 17:34
saugumas - sutinku stabilumas - man exploreris per daugiau nei metus tikriausiai nebuvo nuluzes, su stabilumu jokiu problemu. paprastumas - dar ne viskas. Manai lengva zmogui kuris pradejuo nuo Win95 pries 10+ metu imti ir mokytis naujo interfeiso? Teisingai sakai, kad nuo pradziu mokantis linux gal ir paprastesni. Man sis dalykas ir yra pagrindine kliutis del ko vis dar naudoju Windows. suderinamumas - bent manes tai neguodzia, kad noredamas pasileisti kokia nors maziau zinoma programa gausiu ieskoti dar kazkokios programos paleidimui. Man kuo maziau clicku tuo geriau. nesu linux priesas, buvau kazkada isirases - neprikibo. Kiekvienam savo.
Falcon 2009-06-08 18:03
Interface'as - visiškai sutinku, kad tai nėra lengva (pasiryžti), bet pažiūrėkim iš kitos pusės - bandymas kažkas naujo, ieškojimas naujų būdų ugdo žmogaus loginį mąstymą (turint galvoje, kad kiekvienas GUI (Graphical User Interface) vis kitaip sudarytas) Dar vienas dalykas - tikriausiai bandėte OS su GNOME (jis windows vartotojus atgraso labai greitai, bet kai pasigilinau - pasilikau, nes jis paprasčiausias ir visos dažniausios funkcijos prieinamos keliais mygtukų paspaudimais.), kitas variantas - pabandyti KDE - jis labai panašus į Windows ir net Control Center'ą turi labai panašų į Control Panel'į Aišku, jei laiko ne kanai - nerekomenduoju, bet jei per dieną kokią valandą paskyrus - manau per mėnesį jau pilnai galima naudotis ir Linux interface'u (kad ir kurį pasirinkus) Dėl suderinamumo - visos Linux programos, kaip minėjau serveriuose... Yra spec paketų valdymui skirtos programos (pažangiausia ir paprasčiausia - Synaptic), kur pakanka paieškos laukelyje įvesti pavadinimą programos, arba kam ta programa reikalinga ir išmes visus atitinkančius užklausą paketus... Uždedam varnelę ant norimo (perskaičius aprašymą trumpą) ir spaudžiam "Atlikti"/"Apply"... Palaukiam kol parsiunčia, instaliuoja, sutvarko ir išmeta patvirtinimą... Viskas... Turim naują programą Būtent taip pakanka įrašyti "wine" ir jį įsirašius dauguma windows'inių programų eis automatiškai Windows'inis įprotis ieškoti programų internete turėtų išnykti su laiku Suprantu, kad įprotis labai stiprus dalykas, bet daugiausia tik dėl įpročio Valdžia linksta link naujos AE statybos, nei atsinaujinančios energetikos plėtros, kuri irgi panašiai atsipirktų (remiuosi technologijos.lt skaitytais straipsniais)... Taip pat ir su Linux Man pačiam reikėjo pasiryžimo išbandyti, kantrybės perkąsi, bet dabar džiaugiuosi Beje, daug priklauso nuo to, kada bandėt Linux'ą... vien per praeitus metus suderinamumas ryškiai padidėjo, programų pagausėjo, ir šiaip gerokai pasikeitė
Arns 2009-06-08 18:59
asmeniskai visi Net nezinau, jausmas toks kad sumaisyti Vista ir 95 windowsai, kazkaip is karto man nepatinka. Vietomis tikrai neblogai atrodo(pvz paleisties juosta), taciau is karto parodyti kiti, vidaus aplinkos paveiksleliai grazina i tuos senus senus laikus, kai 95/98 windai karaliavo. Tad mano nuomone: stiliaus nera, kista tam kad prikisti, o ne kad sudomintu
Karolis484 2009-06-08 21:03