Dešimt įdomių alternatyvų Google paieškai  (2)

Nors žodis „google“ jau tapo paieškos internete sinonimu, tačiau tai tikrai ne vienintelis būdas ieškoti informacijos internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuolat atsiranda ir naujų paieškos sistemų, ir interneto senbuviai, kaip Microsoft ar Yahoo, nenori pasiduoti ir tobulina savo paieškos sistemas.

Portalas MokslasPlius siūlo pamėginti dešimt alternatyvių paieškos įrankių.

Twitter search

Gali būti naudinga, ieškant Twitter bendruomenės rašomų pačių naujausių žinių, o su TwitterWhere galima paiešką susiaurinti iki norimos vietovės.

http://search.twitter.com

Kosmix

Kosmix rezultatus pateikia tarsi laikraščio puslapyje, suskirstytus skiltimis, ir sugeba rasti web 2.0 turinį, informaciją iš Wikipedijos, Flickr, YouTube, forumų ir blogų puslapių. Visai neblogai, lyginant su nuobodžiais nuorodų sąrašais, ypač norint greitai susipažinti su šalimis, rasti informacijos apie keliones.

http://www.kosmix.com

Cooliris

Cooliris pritaikytas ieškoti vaizdo medžiagai tokiuose nuotraukų portaluose kaip Flickr, Picasa, ar video portaluose YouTube, Blinkx. Tiesa, interneto naršyklėje reikia įsidiegti papildomą programą, tačiau verta – rezultatai tikrai gražūs.

http://www.cooliris.com/

Bing

Microsoft kūrinys, kiek primenantis Google – pateikia rastas nuorodas, tačiau kai kuriais atvejais galima gauti ir daugiau – pavyzdžiui, ieškant viešbučių, gali iš karto parodyti ir svečių atsiliepimus, kainas. Beje, interneto monitoringo kompanijos StatCounter duomenimis, Bing jau sutraukia 16% interneto paieškos užklausų ir aplenkia Yahoo, kuri užima maždaug 10%. Panašu, jog ši paslauga gana sparčiai populiarėja - birželio pradžioje užimamos rinkos dalis siekė dar tik 12,1 %. Priminsime, jog apie Bing sistemą mes jau esame trumpai rašę šioje naujienoje.

http://www.bing.com

Wolfram Alpha

Jau spėjo išgarsėti kaip „skaičiuojanti“ paieškos rezultatus. Ypač tinkama ieškantiems įvairių statistinių rezultatų, tiksliųjų mokslų formulių ar iš tiesų norintiems ką nors apskaičiuoti.

Apie šią sistemą ir jos galimybes plačiau galite paskaityti šioje naujienoje.

http://www06.wolframalpha.com/

Hyperwords

Ne visai paieškos sistema, bet papildoma Firefox naršyklės programa, leidžianti, paspaudus dešiniu pelės mygtuku norimą žodį, jį išversti (tiesa, lietuvių kalbos kol kas nėra), ieškoti to žodžio kitose paieškos sistemose, interneto parduotuvėse, paaiškinimo žodynuose ir kt.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addons/policy/0/1941/55103

Mahalo

Tai žmonių darbo rezultatas – verslininkas Jason Calacanis subūrė grupę redaktorių, rūšiuojančių interneto informaciją, kurią ir pateikia Mahalo.

http://www.mahalo.com

Cuil

Tai buvusių Google darbuotojų kūrinys, jų teigimu, naršantis po daugiau puslapių ir pateikiantis tikslesnius rezultatus. Apie tai, kokia tai sistema ir kaip ji sukurta, galite paskaityti šioje, beveik prieš metus laiko publikuotoje naujienoje.

http://www.cuil.com/

Hunch

Jei sunku apsispręsti, Hunch gali padėti – kodėl jo nepaklausus, pavyzdžiui, kokį automobilį nusipirkti. Tiesa, prieš tai reikės atsakyti į keliolika klausimų, bet kūrėjai teigia, kad taip jų sistema tampa vis „protingesne“, nes, pateikdama atsakymus, remiasi apibendrintomis tūkstančių žmonių nuomonėmis.

http://www.hunch.com

Omgili

Apie ką kalba žmonės? Atsakyti į šį klausimą gali padėti Omgili - paieška, sekanti milijonus forumų ir pokalbių svetainių ir galinti jose ieškoti informacijos reikiama tema. Beje, ji gali ir pateikti rezultatus realiu laiku, jei tik ieškomas žodis buvo paminėtas kurioje nors svetainėje.

http://www.omgili.com/

Be to reikia nepamiršti, jog šiais metais pasirodys naujos interneto paieškos sistemos „Wowd“ ir „Yebol“. Taigi, visokiausių alternatyvų pilna, tačiau pagal universalumą ir galimybes kol kas dar tvirtai pirmauja "Google".  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: