„Google“ paieška tapo protingesnė  (8)

Kompanija „Google“ savo tinklaraštyje paskelbė apie paieškos sistemos patobulinimą. Dabar ieškoma ne tik pagal sutampančius žodžius, įvestus užklausoje, bet ir atsižvelgiant į jų tarpusavio ryšį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija mano, kad ši naujovė pagerins paieškos sistemos darbą ir padės padidinti relevantiškų rezultatų kiekį.

„Mes diegiame naują technologiją, kuri galės geriau suprasti žodines asociacijas ir sąvokas, susijusias su jūsų paieškos užklausomis“, – „Google“ tinklaraštyje rašo Kenas Vailderis. – Dabar mes galime suprasti daugiau užklausų įvairiomis kalbomis, sistema siūlys eilę susijusių tarpusavyje variantų, kurie taip pat galės padėti vartotojui surasti dominančią jį informaciją“.

Didžioji dalis interneto paieškos sistemų ieško tikslių vartotojų įvestų paieškos užklausų, todėl dabar yra paklausios SEO optimizavimo technologijos, kurie leidžia paieškos sistemos geriau „matyti“ tinklapius ir pateikti juos paieškos rezultatų pirmuose puslapiuose.

Paieškos sistemos, atsižvelgiančios į užklausoje įvestų žodžių tarpusavio ryšį, mažiau atsižvelgia į SEO optimizatorių raktinius žodžius. Dabar atkreipti paieškos sistemos dėmesį bus žymiai sudėtingiau.

Šiuo metu nauja „Google“ semantinės paieškos sistema palaiko 37 kalbas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(1)
(0)
(1)

Komentarai (8)