Permainos "Google" kompanijoje  (6)

„Google“ pradėjo nepasisekusių projektų skandinimą. Žadama palaipsniui uždaryti šiuos produktus: „Jaiku“, „Mashup Editor“, „Notebook“ ir „Google Video“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš nesėkmingiausių „Google“ investicinių projektų „Dodgeball“ buvo perpirktas 2005, bet geo/socialinis portalas gana greitai nustojo augti, tad kompanija neturėjo kito pasirinkimo, kaip tik parduoti projektą.

“Mes nusprendėme nutraukti Dodgeball.com gyvavimą kelių mėnesių bėgyje. Dėl tikslios datos bus neužilgo pranešta” rašoma „Google code“ tinklaraštyje.

„Google Notepad“ supaprastinta interneto užrašinė, neteko programuotojų kurie dirbo prie šio projekto, todėl ir jo tobulinimas nutraukiamas. Taip pat buvo priimtas sprendimas pradėti laipsnišką „Google Video“ atjungimą.

„Jaiku“ – mikro bloginimo sistema, arba „Twitter“ analogas, taip pat bus nutraukta, nes atvirojo kodo komanda taip ir nesugebėjo jo ištraukti iš „beta versijos“ stadijos.

Nors plačiai ignoruojamas „Knol“, kol kas lieka aktyvus, nepaisant to, kad būtent jam jau kurį laiką skambino mirties varpai.

Šis susirūpinimas dėl ne tokių perspektyvių projektų, matyti, vienareikšmiškai yra antikrizinis „Google“ planas. Pastaruoju metu kompanija itin daug dėmesio skyrė reklaminių pozicijų didinimui, tokiu būdu reklamomis „apaugo“ net ir „Youtube“ vaizdeliai. Siekdama užsitikrinti pelną bei patenkinti akcininkų lūkesčius kompanija reklamų prilipdė ir kituose nemokamuose interneto projektuose.

Taip pat nesenai „Google“ paskelbė naikinantis 100 darbo vietų. Tai vyksta pirmąkart įmonės istorijoje. Šis žingsnis yra grėsmingas ženklas ir kitoms technologijų įmonėms, pavyzdžiui, „Motorolai“, kuri taip pat paskelbė naikinanti 4000 darbo vietų. Apie masinius atleidimus iš darbo galvoja ir „Microsoft“.

„Google“ pareiškė atleisiantis 100 žmonių iš visų pasaulyje esančių filialų. Oficialiame kompanijos tinklaraštyje Laszlo Bockas, žmogiškųjų išteklių viceprezidentas, rašo, jog įmonė vis dar samdo darbuotojus, tačiau žymiai rečiau.

Pastarosiomis savaitėmis „Google“ taip pat atsisakė daugelio rangovų ir laikinų darbuotojų paslaugų, o vietoj šventinių dovanų šiais metais darbuotojai gavo jau nebe 1000 dolerių premijas, o naujus T-Mobile G1 telefonus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: