Per karą su Gruzija Rusija numušė tris savo lėktuvus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gabus 2009-07-09 18:32
Pralaimėjo, tai pralaimėjo, bet pakrovė rusam normaliai. Bent jau priešinosi ir nepasidavė.
SG 2009-07-09 19:07
Koks čia pakrovimas? Kad iš tų kelių rusų numuštų lėktuvų pusę numušė patys rusai? O Saakašvilis į kelnes pridėjęs nulėkė Vakarams skųstis nors pats užvirė visą košę? Vo, puikiai visą konfliktą iliustruojanti karikatūra: Plius dar kažkur skaičiau, kad Saakašvilis panašiai pasakė: "Prieš 10 metų mes negalėjom priešintis, bet dabar esam pilnai pasirengę karui su Rusija", tiesiog žmogus nesupranta ant ko raunasi ir per tokius asilus kaip jis, turi kentėt visa tauta po to. Beveik tokius pačius žodžius Lietuvoj rodos Kirkilas buvo pasakęs. Matosi, kai žmonės nesuvokia vienos ir kitos valstybės karinės galios, ir stokoja paprasčiausio blaivaus mąstymo. Nors Adamkaus ir nemėgstu, bet tada tikrai teisingai pasakė po tų (atrodo Kirkilo žodžių), kad jei Rusija norėtų, mus per dieną okupuotų. Nors daug vyresnis, bet atrodo nors blaiviau mąsto.
marius111 2009-07-09 19:38
sg, atkreipk demesi, kad pats cituoji "negalėjom priešintis". jei dalis salies jau seniai uzimta, o pasienis nuolatos apsaudomas, tai vienintelis logiskas zingsnis, kai derybos zlunga, yra gintis nuo agresoriaus ir gruzinai salyginai gerai gynesi. kad gruzinai nelaimes buvo savaime suprantama ir nera ko rusams del to girtis. tad nereikia saakasvilio del to kaltint. o kirkilas, manau turejo nato omeni, nors nezinau kada jis taip yra pasakes. beto, tuos lektuvus kaip supratau numuse osetinu, o ne rusu kariai, tai nesusisnekejimas dar pateisinamas
Kęstutis 2009-07-09 20:12
Pritariu , Osetija Gruzijoje yra tas pats kas Lietuvoje žemaitija, dzūkija, aukštaitija ar suvalkija. Tavo iliustracijoje truputį iškraipyti faktai! Bandai dangstytis tiesa, kad iškištum savo melą... Nežinau gal Tu to pats ir nesupranti, gal blogai įtarinėju, kad Tu nelabai linkęs gero Lietuvai.
immortallt 2009-07-09 20:34
Rusai juokingi... Rimtam kare puse savo lektuvu numustu, tai neliktu kam kovot, nes likusia puse priesai rimtesni tikrai issaudytu Beje jei tokia koordinacija del saviskiu atpazinimo, tai kokia koordinuota ataka imanoma ? Ar pilotai vienas kita pridengia ?
gabus 2009-07-09 20:50
SG, matau, kad pats neblaiviai mastai. Čia vien užtenka loginio mąstymo (gal problemos su juo?), kad Gruzija pati nebūtų puolusi. Beje kas apginklavo P.Osetijos banditus? Išdalino jiem Rusijos piliečių pasus? Niekas istorijos nemokė, kad Rusija (Ta pati SSRS) nuo senų laikų elgiasi taip pat. Tai pati SSRS, nes, kaip matau jie vėl skęsta į tą patį mėšlą, be to prisiima visas SSRS pergales, nors ir pamiršrta visus nusikaltimus. Ai dar vienas panašus įvykis buvo su vokiečiais iš Čekoslovakija http://en.wikipedia.org/wiki/Munich_Pact Kariuomenė irgi ne tiek daug pasikeitė 2PK. Tada ją kai kurie apibūdindavo, kaip "ginkluota valkatų gauja".
Arns 2009-07-09 20:50
klaidu pasitaiko, ir amerikieciai kartais subombarduoja tiek savus, tiek sajungininkus, kartais ir apsaudo. Kare visados pasitaiko klaidu, siuo atveju ju kiek per daug buvo, matyt rimto pasirengimo pritruko kordinuojant puolima ir gynyba
SG 2009-07-09 21:21
marius111 Pirmiausia šiuo atveju jau gruzinai patys tapo agresoriai, nes iš gynybos perėjo į puolimą. O tik vėliau, kai jau Rusija pradėjo pačią Gruziją pult, tada tik tapo aukomis. Kęstutis, ne, ne tas pats. Be jokios abejonės, kad tiek Žemaitijoj, Dzūkijoj ir t.t. dominuojanti gyventojų dalis yra lietuviai, tikri lietuviai. O Pietų Osetijoj nedidelė dalis rusų, o didžioji dalis, kaip jau gabus minėjo osetinai, su Rusijos pilietybe. Gaila, bet man tarkim niekas neįkištų JAV ar Rusijos pilietybės, jei aš pats to nenorėčiau. Norėjo patys ir ėmė. Neteisinu nei Gruzijos, nei Rusijos veiksmų, nes aš prieš bet kokį karą, ypač kai jį sukelia 2 veikėjai (šiuo atveju Putinas ir Saakašvilis). Bet nereikia čia teisint Saakašvilio, nes jo tas bandymas jėga susigrąžint Pietų Osetiją buvo juokingas ir be jokios abejonės buvo aišku, kad po tokio bandymo gaus atsaką iš Rusijos, o kai gaus, pralaimės. Ir nereikia pasakot pasakų, kad neįmanoma taikiai susitart. Bet kokiu atveju aišku, kad seniai buvo provokacija iš Rusijos pusės, bet tikrai ne Saakašvilis čia turi įvedinėt tvarką. Kęstutis, man tiesiog labai nepatiko Adamkaus vykdoma politika. Jis grynai "nubėgo" į Vakarus parodęs liežuvį Rytams, o aš manau, kad tokia maža valstybė kaip Lietuva turėtų palaikyt gerus sąntykius tiek su Vakarais, tiek su didžiaisiais kaimynais iš rytų, o kai pvz. nulėkė Adamkus į Gruziją iškarto per tą konfliktą, mano nuomone pasielgė (tegul gal ir sąžiningiau, negu būtų lėkęs į Rusiją), bet tiesiog nenaudingai valstybei. Beje, Adamkus niekad nebūtų ir lėkęs į Rusiją. Neseniai sužinojau vieną juokingą faktą, kodėl Adamkus nevažiuoja į Rusiją. Todėl, kad jam ten grėstų na tegul ne suėmimas, bet bent jau apklausimas. Na tiksliau jam ten gal ir nieko nebūtų, nes juk rodosi yra buvęs Rusijoj ir bėdų neturėjo, bet jei nebūtų buvęs Lietuvos prezidentas, būtų tikrai turėjęs bėdų.
gabus 2009-07-09 21:50
Ir aš ten, kol niekas nepasikeis, nevažiuosiu. Nes aš žinau "neteisingą istoriją"
SG 2009-07-09 22:12
Ne, ne Saakašvilis. Jei jis būtų turėjęs proto, būtų prašęs tarpatutinės bendruomenės prispaust Rusiją, o ne pats puolęs kaip akis išdegęs. Čia tas pats, kas mane apvogtų, o aš eičiau pats vykdyt teisingumo, užuot pasitelkęs policiją. Tai iš esmės gerų sąntykių palaikymą su bet kokiu didele valstybe galima traktuot kaip padlaižiavimą, nes jiems mes esam nevertingi. Juk ir Lietuva JAV padlaižiavo ir iš esmės tebepadlaižiauja. Gerai, tada jei jis nenorėjo gerų sąntykių palaikyt su Rusija, tai bent galėjo neutralius palaikyt, o ne lakstyt po visokias Gruzijas, taip komplikuodamas sąntykius. Ne, Adamkus ten itin retai lankosi ne dėl jokių patriotinių dalykų. Visai neseniai sužinojau, kad esama labai įdomaus dalyko. Pasirodo, kad berods 1944 m. prieš pat Vermachto išvijimą iš Lietuvos, Adamkus kovojo kažkokio lietuviško Vermachto dalinio prieš RA pusėj. Ir netgi dalyvavo mušyje prie Sedos. O matai, visa informacija buvo surinkta apie tuos, kas kovojo Vermachto pusėj, o karo nusikaltimams nėra senaties termino, todėl visi dokumentai Rusijoj išlikę. Taigi jei jis nebūtų prezidentas, tai ten nuvykęs galėtų būt traktuojamas, kaip paprasčiausias karo nusikaltėlis.
gabus 2009-07-09 22:52
Prie ko čia karo nusikaltimai? Tu bent žinai, kas tai yra? Nuo kada visi kareiviai laikomi karo nusikaltėliais? Jis nebuvo užsitarnavęs jokio laipsnio ir jokių karo nusikaltimų nepadarė. Eilinių kareivių niekas neteisia (na nebent tokie bukapročiai, kaip Rusijos valdžia) O kad palaikė pasipriešinimą sovietų okupantams, jį gerbiu.
HiTech 2009-07-09 22:54
Pritariu arns, visur pasitaiko draugiskos ugnies, taciau rusai jau perzengia visas ribas. Kazkur skaiciau, kad jie subombardavo vietove kur buvo dislokuoti ju kariai, tiesiog savus issprogdino ha Sausumos pajegos, nesuderina savo veiksmu su oro pajegomis, ir tai parodo, kad rusai yra daug silpnesni nei dedasi. Kazin jie i Lenkija ikiptu?
lape 2009-07-09 22:56
Pameni, kaip su čečėnais buvo - jokia tarptautinė bendruomenė nepadėjo... Rusam nusišikt ant tos tarptautines bendruomenės, beje bendruomenei irgi, kol jos nejudina. O ir kai apvogs, greičiau pats issiaiskinsi, nei su policija. Kas dėl rusų kariuomenės, tai bardakas ten tradicinis - jau keli šimtmečiai, o ir šaudo kelnes pridirbę į visus, reikia nereikia...
KeeperMustDie 2009-07-09 23:02
Zinai kodel man juokas is tokiu zmoniu kaip tu ima? Ne ne todel, kad tu turi kitokiu interesu ir savo nuomone, su ja viskas ok: "rusai buvo ir bus EVIL kaip tie is amerikos filmu, o amerika gelbetojai viska del taikos pasaulyje daro, vietname irgi taikos reikejo....". o todel, kad kai kalba eina apie valstybes laisve jus sakot: "va kokie agresoriai, ten zmones nori is priespaudos issilaisvinti, nepriklausomybes nori, o tie pikti dedes jiems neleidzia, ot blogi dedes", o kai jau jums nepatinkantis zmones remia kitu valstybiu kova uz nepriklausomybe, tai cia jau "melas". Aisku kad visados mazu valstybiu nepriklausomybe buvo tik irankis didziosioms valstybems pakenkti viena kitai, taip buvo kai JAV pasisake uz Lietuvos nepriklausomybe taip yra ir dabar su osetija. Bet tu neatsimerksi gabus as zinau jau meginau su tokiais zmonem sneketi. Bet tikrai nesuprask to kaip asmeninio puolimo, tarkim tai mano kontrnuomone tavajai.
Kęstutis 2009-07-09 23:05
SG, atsakinėji į smulkmenas, o ne į argumentus. Paprastai tariant išsisukinėji. , Dominuojanti? 10 % lietuvių tai dominuojanti (turiu galvoje ankstesnius laikus)? Žinai kiek žydų buvo anksčiau? Žinai kiek anksčiau buvo lenkų? Kiek rusų? Net ir dabar pasižiūrėk į Vilnių - šitokia galybė lenkų ir rusų... „O Pietų Osetijoj nedidelė dalis rusų, o didžioji dalis, kaip jau gabus minėjo osetinai, su Rusijos pilietybe.“ - iškraipai „gabus“ žodžius... „Gaila, bet man tarkim niekas neįkištų JAV ar Rusijos pilietybės, jei aš pats to nenorėčiau. Norėjo patys ir ėmė.“ - nelygink mūsų ir jų. Pas juos nėra šengeno erdvės ir t.t. Tad pilietybę turėti yra privalumas, nes pasipildo galimybėmis, turi žymiai daugiau galimybių įtakoti tą valstybę ar iš jos kažką išpešti gero savajai. O gi šiaip paprastai negausi pilietybės. Turi ilgai gyventi ir t.t. Taip, kad jų atveju aš imčiau. Dabartiniu atveju neimčiau, nes tik problemos dėl to būtų. Užklivo Adamkus tau, kad palaiko Lietuvių norą atsiimti pinigus už Lietuvai padarytą žalą, kurie siekia milijardus litų... Kad nepalaiko blogų rusijos sprendimų? Ką mažai mes su jais draugaujam - jie važiuoja per Lietuvą traukiniai be jokių didelių reikalavimų iš Kaliningrado, o mums jau patekt į Kaliningradą didžiausios vizos, didžiausi sunkumai, kai kurie net negali įvažiuot į Kaliningradą žmonės dėl to, kad pateko į juodąjį sąrašą, nes ten veža ekskursijas į etnines vietas tvarkyt rašytojų gimtinių ir pan. Jie veža traukiniais krovinius be jokių lietuvių reikalavimų per lietuvą, o jie nieko už tai nedaro... Buvo sutartis dėl Kaliningrado, kad rusai turi 50 metų teisę ten gyventi ir baigėsi neypatingai senai ta sutartis ir ji jos neįvykdė - pati pažeidė savo pasirašytą sutartį. O kaip dėl liepos 9 d. pažeidė vieną sutartį (NATO toleravo - per didelė tolerancija...) tai dabar nori pasirašyti kitą kurios irgi nevykdys kaip spėju ir kaip spėju viskas dėl to, kad tuos nevykdymus užgailstyti... Vokiečiai sugebėjo žalą dėl okupacijos kažkodėl išmokėti, o rusai ne... Tai kaip galima draugauti, kad jie nerodo draugystės, o draugystę paverčia, kad čia aceit mes jau didžiausi priešai ir jiems keliam grėsmę... Su tavim nėra ką šnekėti, nes Tu nurašai faktus, o remiesi tik sau patinkančiais kuriuos iškreipi. Pas tave iškreiptas mąstymas. Paveikė tave sovietiniai laikai...
Outland3r 2009-07-09 23:24
Amerika niekad nebuvo okupavusi Lietuvos, nebuvo uždraudusi spaudos, nežudė beginklių žmonių, nevežė juos į lagerius. Todėl aš ir labiau palaikysiu gerus santykius su JAV, nei kad su Rusija. Pasižiūrėk Rusija kiek šūdo pridirbo Lietuvoj ir tu nori pasakyt, kad būkim geri Rusijos draugai, gal mus vėl išvaduos nuo vakarų įtakos, įves Rusiška spaudą prikištą melo, na ir aišku pravalys mūsų tautiečius... Vietnamas, Š.Korėją, Irakas, Afganistanas man mažai turi reikšmės, svarbu ne mano kiemas (Čia ta vadinama savybė). O pasižiūrėk kur Rusai nesikišo? Čečėnija, Afganistanas, Čekoslovakija (kur per sukilimą buvo nutaikytos atominės balistinės raketos į Europą) ir didžioji dalis buvusių okupuotų valstybių. Jei jau rinktis žmogžudį, tai jau draugaut su tuo žmogžudžiu, kuris nenužudė tavo brolio.
gabus 2009-07-09 23:32
http://lt.wikipedia.org/wiki/Piet%C5%B3_Osetija
KeeperMustDie 2009-07-09 23:33
"Amerika niekad nebuvo okupavusi Lietuvos, nebuvo uždraudusi spaudos, nežudė beginklių žmonių" - bet jie taip dare vietname. Atsipeikek, kada veze i lagerius ir kas buvo veliau, nepainiok stalinionio rezimo su siandienine rusija, tai taspats, kas lietuva dabar paskelbtu kara vokietijai uz kriziuociu zygius vykusius vidurmaziais. "Pasižiūrėk Rusija kiek šūdo pridirbo Lietuvoj" - pastate puse dabartiniu pastatu, tokiu kaip televizijos bokstas ir IAE? As kalbu ne apie nuosirdzia draugyste, o apie pelninga draugyste, nesakau, kad tu turi megti rusus, bet del praeities nematyti dabarties yra kvaila ar ne?
gabus 2009-07-10 00:09
Kol žala neatlyginta, ar bent jau nepripažinta tai, kas buvo padaryta, jokios draugiškos ateities su jais nematau.
KeeperMustDie 2009-07-10 00:24
nepasitenkinimu rusija, dar nera priezastis begioti su gruzijos veliava.