„Ericsson“ už „Nortel“ technologijas ketina sumokėti 1,13 milijardų dolerių  (0)

Šeštadienį buvo pranešta, kad aukcione už bevielį bankrutavusios bendrovės „Nortel Networks“ turtą kompanija „Ericsson“ pasiūlė 1,13 milijardų dolerių. Švedijos telekomunikacijų gigantė už šią kainą ketina įsigyti kompanijos „Nortel“ CDMA ir naujos kartos LTE bevieles technologijas. Pagal susitarimą, mažiausiai 2 500 „Nortel“ darbuotojų, dirbusių su CDMA ir LTE technologijomis, gaus darbą kompanijoje „Ericsson“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CDMA – tai vienas iš dviejų svarbiausių tinklų, veikiančių JAV. Šį tinklą naudoja kompanijos „Verizon Wireless“ bei „Sprint Nextel“. LTE (Long Term Evolution) – tai 4G bevielė technologija, kuri gali pakeisti šiandieninius mobiliojo ryšio tinklus.

„Šis sandoris bei neseniai paskelbtas susitarimas dėl „Sprint“ paslaugų užtikrins „Ericsson“, kaip pirmaujančio telekomunikacijų tiekėjo, poziciją Šiaurės Amerikoje“, - tvirtino kompanijos „Ericsson“ vadovas Carl-Henric Svanberg.

Šis įsigijimas apima ir CDMA kontraktus su kompanijomis „Verizon“ ir „Sprint“, JAV kompanijomis „Cellular“, „Bell Canada“, „Leap“.

Penktadienį vykusiame aukcione kainas siūlė 3 kompanijos. „Ericsson“ konkurentės buvo bendrovė „Nokia Siemens Networks“ ir privataus kapitalo kompanija „MatlinPatterson“. Birželio viduryje „Nokia Siemens“ už šias technologijas pasiūlė 650 milijonų dolerių. Tai privertė kitas kompanijas padidinti siūlomą kainą.

„Mūsų galutinis pasiūlymas – tai sąžininga kaina. Mes nesiruošėme šių technologijų įsigyti bet kokia kaina“, - sakė „Nokia Siemens“ vyriausiasis rinkų operacijų pareigūnas Bosco Novak.

Kompanijos „Ericsson“ pasiūlymą vis dar turi patvirtinti JAV ir Kanados teismas. Šis pirkimas užtikrins, kad bendrovė „Nortel“ nebus skaidoma į mažesnes kompanijas.

„Kompanija „Nortel“ siekė rasti tinkamus verslo pirkėjus“, - tvirtino „Nortel“ vadovas Mike Zafirovski.

Kompanija „Nortel“ buvo įkurta 1895 metais kaip „Northern Electric and Manufacturing“. Ji Kanados telefonų sistemai tiekė telekomunikacijų įrangą. Maždaug prieš 10 metų „Nortel“ vertė siekė 250 milijardų dolerių, joje dirbo daugiau nei 90 000 darbuotojų. Toronte įsteigta kompanija apie bankrotą paskelbė šiais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)