„Windows 7“ žaidimų mėgėjams: pliusai ir minusai  (21)

Operacinė sistema „Windows 7“, kurią daugelis jau pavadino „Windows Vista“ klaidų taisymu“, gali tapti labai populiaria. Tačiau ar tiks naujoji operacinė sistema žaidimų mėgėjams? Savo nuomone šiuo klausimu pasidalino Džeisonas Krosas, prognozuojantis IT ir žaidimų industrijos įvykius jau daugiau kaip 13 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo interviu metu buvęs „ExtremeTech.com“ redaktorius papasakojo apie naujos platformos reikalavimus, suderinamumą su senais ir naujais žaidimais, o taip pat davė patarimų žaidėjams, ketinantiems ateityje naudoti „Windows 7“.

Džeisono Kroso teigimu, labai akivaizdžių „Windows 7“ ir „Vista“ suderinamumo skirtumų su senais žaidimais mes nepamatysime. Užtikrintai apie tai kalbėti kol kas per anksti. Tačiau galima drąsiai teigti – jei žaidimas veikia „Vista“ operacinėje sistemoje, jis veiks ir „Windows 7“.

Kalbant apie kompiuterio komponentų atnaujinimą, Krosas mano, kad senuose kompiuteriuose „Windows 7“ veiks greičiau už „Vistą“. Žinoma, neturima omeny dviejų arba trijų metų senumo kompiuterių, nes kalbama apie sistemas žaidimams.

Džeimsas Krosas mano, kad pirkti naują vaizdo plokštę tik dėl „Windows 7“ nėra prasmės. Šiuolaikinės vaizdo plokštės stabiliai veikia 32 arba 64 bitų sistemose. Be to, po kelių mėnesių gali pasirodyti adapteriai su „DirectX 11“ palaikymu – tada pirkinys gali būti kur kas aktualesniu.

Paklaustas apie tai, kokie aparatai su „Windows 7“ veikia geriau, Krosas aiškaus atsakymo nedavė. Jis mano, kad „Intel“, „AMD“, „ATI“ arba „NVIDIA“ vienodai gerai bus palaikomos naujos operacinės sistemos, todėl šiuo atveju išskirti favoritus neprotinga.

Pabaigai žurnalistai nusprendė sužinoti Džeimso asmeninę nuomonę apie tai, ar jis siūlytų „Windows 7“ žaidimų mėgėjams. Atsakymas buvo teigiamas. Jo teigimu, jau dabar „Windows 7“ atrodo žymiai patraukliau už „Windows XP“ – naujoji operacinė sistema dailesnė, saugesnė, jau nekalbant apie „DirectX 10“ ir „DirectX 11“ palaikymą. Būtent todėl žaidėjams, ant kurių stalo stovi kompiuteris su dviejų arba keturių branduolių procesoriumi, 2 Gb (arba daugiau) apimties operacinės atminties, „NVIDIA GeForce 8х“ (arba galingesne) arba „AMD Radeon 2000“ (arba galingesne) vaizdo plokšte verta pagalvoti apie operacinės sistemos keitimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(4)
(0)
(3)

Komentarai (21)

Susijusios žymos: