Vokietijos gyventojams – asmeninės elektrinės  (7)

Vokietijoje pradedama namų ūkiams skirtų „SchwarmStrom“ elektrinių gamyba. Šio projekto vykdytojai teigia, kad tokios asmeninės elektrinės per metus pagamins tiek pat elektros energijos, kaip ir 2 branduoliniai reaktoriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompaktiškų „SchwarmStrom“ katilų gamybos ėmėsi Hamburge įsikūrusi atsinaujinančių šaltinių energetikos bendrovė „Lichtblick“ ir jos partnerė „Volkswagen“, praneša „Physorg.com“. Šie namų ūkiams skirti dujų katilai gamins ne tik šilumą bei karštą vandenį, bet ir elektrą. Projekto vykdytojai mano, kad „SchwarmStrom“ koncepcija leis Vokietijai greičiau atsisakyti anglis deginančių elektrinių ir kompensuoti nuo gamtos sąlygų priklausančių vėjo bei saulės jėgainių eksploatacijos netolygumą.

Abiejų bendrovių pranešime teigiama, kad tokios asmeninės jėgainės, lyginant su įprastinėmis šiluminėmis elektrinėmis, iki 60 proc. padės sumažinti anglies dvideginio emisijas.

Kitais metais Vokietijoje bus instaliuota 100 000 „SchwarmStrom“ katilų, kurių bendra elektrinė galia sieks 2000 megavatų. Tiek elektros pagamina du branduoliniai reaktoriai, sakoma pranešime.

Projekto vykdytojai tikisi, kad „SchwarmStrom“ sukels revoliuciją elektros energijos gamybos srityje Vokietijoje. Namų jėgainės esą sukurs nematomą didelės galios elektrinę, kuriai nereikės papildomos infrastruktūros.

Energetikos ekspertai pabrėžia, kad dar didesnis „SchwarmStrom“ privalumas būtų perėjimas prie biodujų. Pradiniame etape šie katilai degins gamtines dujas.

Pranešama, kad „SchwarmStrom“ dujiniai katilai su elektros generatoriais Vokietijos gyventojams kainuos apie 5000 eurų. Tačiau juos įsigiję vartotojai turės mažiau mokėti už šilumą, gaus nedidelę priemoką už įsirengtą generatorių, o metų pabaigoje – ir papildomas pajamas už pagamintą elektros energiją, kurių dydis priklausys nuo „Lichtblick“ elektros pardavimo finansinių rezultatų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)